Expoquimia i PUZZLE X col·laboraran per potenciar el desenvolupament dels nous materials

L’ús de nous materials com el grafè, materials 2D, polímers avançats, nanomaterials i materials quàntics marcarà les futures innovacions tecnològiques i pot contribuir a construir un futur millor en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. En aquest sentit, Expoquimia, la Trobada Internacional de la Química, i PUZZLE X, la nova iniciativa i esdeveniment sobre frontier materials, col·laboraran per fomentar el seu coneixement i desenvolupament.

Així, els visitants de la Trobada Internacional de la Química, que tindrà lloc del 14 al 17 de setembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, ​​rebran informació de la primera edició de PUZZLE X que es farà al novembre en el mateix recinte. Al seu torn, aquest nou projecte donarà suport Expoquimia, duent a terme accions de promoció entre els membres de l’Advanced Material Future Preparedness Taskforce (AMPT), la seva entitat organitzadora juntament amb Fira i Mobile World Capital Barcelona.

La directora d’Expoquimia, Pilar Navarro, afirma que aquest acord respon a “les evidents sinergies entre aquest saló, on es presenten solucions tangibles amb aquests nous materials, i PUZZLE X, que aporta una nova família, els frontier materials, a la nostra oferta amb gran valor afegit”.

PUZZLE X farà el seu congrés del16 al 18 de novembre amb Smart City Expo World Congress i Tomorrow.Mobility, i comptarà a més amb una venture builder, una incubadora d’empreses per donar suport a startups de tecnologies de materials, atreure inversions i construir un ecosistema que situï a Barcelona com l’epicentre dels frontier materials i la seva intersecció amb els ODS.

En aquest sentit, la directora general de l’AMPT, Zina Jarrahi Cinker, ha assenyalat que aquest acord és un pas més per PUZZLE X cap al nostre objectiu de crear una plataforma on puguem unir les peces del trencaclosques. L’AMPT es basa en la premissa de construir associacions per impulsar la innovació dels materials de frontera com a pilars de la propera generació de tecnologies. Esperem unir forces amb Expoquimia per promoure aquest objectiu”.

 Àrea Mat 20-30 a Expoquimia
Per tal de donar a conèixer els materials més innovadors i les seves potencials aplicacions, Expoquimia compta amb la zona Mat 20-30. Dissenyada amb el suport de Centre de Materials Materfad de Barcelona, ​​el centre tecnològic Leitat i Materplat, plataforma tecnològica espanyola de materials avançats i nanomaterials, es tracta d’una àrea específica que presentarà les últimes novetats en matèries primeres crítiques, química verda i materials avançats.

Companyies com Novamont, Astrea Materials o Advanced Nanotechnologies i entitats com el Clúster de Materials Avançats de Catalunya presentaran mostres reals de solucions d’aplicació basades en nous materials com biopolímers biodegradables i compostables, films estirables per al sector de l’alimentació o nanofiltres amb partícules d’or.

Al setembre, la celebració conjunta d’Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas reunirà més de 600 marques representades. Amb una edició única adaptada a les actuals circumstàncies, es convertirà en una de les primeres grans fires industrials d’Europa que té lloc després de l’inici de la pandèmia.