Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast, una cita imprescindible per potenciar la reactivació de la indústria

Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast, els tres esdeveniments firals de referència dels sectors químic, del tractament de superfícies i del plàstic, es faran el proper setembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona després de rebre el suport dels seus respectius Comitès Organitzadors, que reuneixen les empreses líders i les principals associacions d’aquests sectors. La seva celebració, que la convertirà en la primera gran fira industrial que tindrà lloc a Europa aquest any, tindrà com a objectiu contribuir a la reactivació econòmica i abordar els reptes de la sostenibilitat, la digitalització i la transferència de tecnologia.

D’aquesta manera, Expoquimia i Eurosurfas tindran lloc del 14 al 17 de setembre mentre que Equiplast comptarà amb un dia més, fins dissabte 18. Així mateix, Industry From Needs to Solutions, la trobada sobre indústria 4.0, se celebrarà al costat d’aquests tres salons, que tenen com a principal finalitat impulsar la dinamització econòmica de sectors que s’han revelat essencials per donar resposta a la crisi provocada per la Covid-19.

En aquest sentit, el president d’Expoquimia i de la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE), Carles Navarro, ha destacat “la importància en les actuals circumstàncies de realitzar aquesta fira, que donarà impuls a una indústria fonamental per a la nostra economia i clau per al desenvolupament sostenible del planeta”. Per la seva banda, el president d’Equiplast, l’empresari Bernd Roegele, ha considerat que “posarà de manifest el compromís de el sector dels plàstics amb el medi ambient, aportant solucions per minimitzar l’impacte de la seva activitat”. Així mateix, el president d’Eurosurfas, Giampiero Cortinovis, ha expressat la seva satisfacció per poder organitzar “un esdeveniment que serà la primera gran fira industrial que se celebri a Europa en la conjuntura actual”.

Sostenibilitat, digitalització i transferència de tecnologia
Amb una participació prevista de més de 600 expositors directes, Expoquimia, Equiplast, Eurosurfas, als quals enguany se suma Industry, es reafirmen com la plataforma firal líder de la química aplicada del sud d’Europa, que en la seva pròxima edició posarà el focus en la digitalització, transferència de tecnologia, economia circular i sostenibilitat, els grans desafiaments presents i futurs d’aquests tres sectors.

Igualment, els esdeveniments oferiran als visitants la possibilitat de conèixer els últims avenços i innovacions desenvolupades per les empreses en l’espai Smart Chemistry Smart Future; veure com funciona una planta de reciclatge de plàstics o saber quines són les últimes tendències en el sector de l’automoció en una nova edició de Congrés Eurocar, entre altres activitats.

Els eixos temàtics dels salons han estat abordats, a més, en la primera edició d’Unprecedented Virtual Fòrum, una sèrie de sessions en línia en què, al llarg de 2020 i 2021, han connectat digitalment a experts, professionals i empreses.

La celebració d’Expoquimia, Eurosurfas, Equiplast i Industry comptarà amb totes les mesures de seguretat i prevenció, ja que s’aplicarà el protocol anti-Covid 19 que Fira de Barcelona ha desenvolupat amb la consultora Aon i l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona.