Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast promouen l’aplicació dels ODS a la indústria

Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast, els tres salons de referència de les indústries química, del tractament de superfícies i del plàstic que organitza Fira de Barcelona, preparen la seva edició de 2021 posant el focus en oferir solucions reals a la implantació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a les indústries. En aquesta línia, i prèviament al certamen presencial el setembre, els esdeveniments organitzen una sèrie de trobades virtuals amb l’objectiu de mantenir el contacte amb el sector i contribuir a la seva dinamització i sostenibilitat potenciant la digitalització, l’economia circular i la transferència de tecnologia.

La indústria química aplicada té un paper fonamental en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Per això, Fira de Barcelona prepara la propera edició d’Expoquimia, Eusosurfas i Equiplast amb la finalitat de crear la primera cita firal del sector dedicada a oferir solucions funcionals i pràctiques que ajudin a les empreses a aplicar criteris de sostenibilitat, economia circular i innovació tecnològica en els seus processos productius per contribuir a l’assoliment dels ODS.

Aquests salons, que tindran lloc de manera presencial el setembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona amb totes les mesures de seguretat i prevenció, tornaran a reunir les principals empreses del sector i a mostrar les seves últimes innovacions i tendències de futur, per tal de contribuir al creixement sostenible i a la reactivació econòmica en un moment clau. Així mateix, complementaran la seva oferta presencial amb continguts virtuals per ampliar el seu abast nacional i internacional, consolidant-se com la plataforma firal líder de la química aplicada al sud d’Europa.

La directora de la Business Unit de Ciències de la Vida de Fira de Barcelona, Pilar Navarro, destaca que el nou enfocament d’aquests esdeveniments respon al fet que “la química i el plàstic, al costat de la ciència i la tecnologia poden oferir solucions i innovacions a tota la indústria per ajudar a fer un pas necessari i imprescindible cap a la sostenibilitat, que s’ha consolidat ja com l’únic camí viable per a la recuperació després de la crisi sanitària“.

Trobades digitals prèvies
A més, els certàmens han establert un canal de contacte permanent i directe amb el sector a través dels Uprecedented Webinar Series en què ofereixen continguts, ponències, debats i networking als professionals i la comunitat científica per tal de potenciar el paper d’aquestes indústries en la recuperació econòmica de país, mostrar els seus últims avenços i promoure l’aplicació dels ODS en la seva activitat.

Aquestes trobades digitals celebrades de forma periòdica des de 2020 ja han reunit més de 16.000 persones en la seva plataforma en línia i continuaran amb noves propostes els propers mesos. Així el 28 d’abril tindrà lloc l’Hidrogen Series, centrat en un vector energètic clau per al desenvolupament d’un món neutre climàticament, el seguirà el 15 de juny l’Expoquimia BIO, en el qual es tractaran qüestions de salut com l’accés a les vacunes o els reptes de l’alimentació i Recicladores que el 13 de maig exposarà els reptes i oportunitats de les diferents legislacions nacionals i europees per assolir una major circularitat i gestió de residus.

Igualment, properament tindran lloc els Unprecedented Virtual Forum centrats en els tres eixos estratègics dels salons, amb la celebració entre el 27 i el 29 d’abril de la setmana de l’economia circular, abordant el maig (25 al 27) la digitalització, i del 28 de juny a l’1 de juliol, la transferència tecnològica.

Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast conformen la plataforma de la química aplicada de la Mediterrània amb el suport de la Federació Empresarial de la Química Espanyola (FEIQUE), els seus partners estratègics Tecnalia i Leitat, i més de 250 associacions sectorials.

Barcelona, 13 d’abril de 2021