Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas es faran del 30 de maig al 2 de juny de 2023

Sota el lema ‘Empowering Solutions’, els salons Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas preparen ja la seva pròxima edició en la qual posaran el focus en la transició energètica i l’optimització dels processos industrials. Els esdeveniments de referència de la indústria química, del plàstic i del tractament de superfícies de Fira de Barcelona tindran lloc del 30 de maig al 2 de juny de 2023 als pavellons 2 i 3 del recinte de Gran Via.

Després de la seva exitosa edició el setembre del 2021, l’organització de l’esdeveniment anuncia les dates de la seva pròxima edició i els seus eixos centrals d’acord amb els seus Comitès Organitzadors, que reuneixen les empreses i associacions líders dels seus respectius sectors. Els certàmens es posen en marxa amb l’objectiu de seguir sent la cita de referència d’aquestes indústries per impulsar el seu negoci, obrir nous mercats, presentar les últimes innovacions i ser centre de debat per als seus reptes de futur.

Així, les tres trobades posaran especialment el focus en la transició energètica per impulsar el canvi de model cap a les energies renovables i en l’optimització dels processos industrials per maximitzar el seu rendiment i eficiència.  A més, per fomentar noves oportunitats de negocis en mercats exteriors, els tres esdeveniments comptaran amb un programa de compradors internacionals, procedents, especialment, d’Amèrica Llatina i del nord d’Àfrica.

La directora de l’esdeveniment Pilar Navarro assegura que “estem preparant una edició perquè sigui el més útil i propera possible a les empreses i professionals d’uns sectors de gran rellevància per a l’economia del país, en un moment clau per a la seva transformació i impuls cap a la digitalització, internacionalització, eficiència i sostenibilitat”.

Transició energètica, reciclatge i fabricació
En aquest sentit, la 20ena edició d’Expoquimia, la Trobada Internacional de la Química, tindrà dues grans novetats. Hi comptarà amb un nou espai, liderat per la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE), en el qual es mostraran les iniciatives de les principals companyies del sector en l’àmbit de la transició energètica, i tindrà en funcionament una línia de producció farmacèutica durant els dies de celebració. A més, els nous materials tornaran a tenir una destacada presència en l’edició de 2023 com en passades convocatòries.

Per la seva banda, Equiplast, la Trobada Internacional del Plàstic i el Cautxú, que també cobreix la seva vintena edició, tornarà a exhibir la fortalesa del sector com una indústria transformadora dels plàstics, material que s’ha demostrat essencial per al desenvolupament socioeconòmic actual per la qual cosa comptarà de nou amb una planta de reciclatge  en marxa. Així mateix, analitzarà l’impacte que tindrà en el sector l’entrada en vigor de les noves normatives regulatòries aprovades pel Govern espanyol.

El 2023, la 28ena edició d’Eurosurfas, la Trobada Internacional del Tractament de Superfícies, s’obrirà a altres sectors com el de la fabricació additiva, la robòtica i la màquina-eina amb l’objectiu d’ampliar la seva oferta, a més de seguir incidint en la importància de les superfícies funcionals.

Al costat de l’oferta comercial, en el seu ampli vessant congressual, tindran lloc el Congrés d’Enginyeria Química, seminaris d’anàlisi instrumental i de bioquímica, el Congrés Eurocar, els Premis Talent, en col·laboració amb el Consell General de Col·legis Químics, els Premis Expoquimia, els Premis Equiplast-Shaping the Future, jornades, xerrades i presentacions.

Prèviament a la celebració presencial, es posarà en marxa una nova edició d’Unprecedented Webinar Series, el programa de seminaris online dels tres esdeveniments que abordarà qüestions relacionades amb l’actualitat d’aquests tres sectors, posant especial èmfasi en l’anàlisi del marc legislatiu.