Fira de Barcelona consumeix exclusivament energia d’origen verd a partir d’aquest any

Fira de Barcelona aposta per l’energia verda i a partir d’aquest any 2020 ja només consumeix energia elèctrica procedent de fonts renovables. Amb aquesta iniciativa, la institució fa un pas important en el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, ja que s’evitarà l’emissió a l’atmosfera de 12.500 tones de CO2 a l’any.

Fira de Barcelona ha signat un acord amb el proveïdor Endesa Energía perquè tota l’energia elèctrica que s’utilitzi en els seus recintes de Montjuïc i Gran Via sigui certificada d’origen “verd”, és a dir, provingui de fonts renovables com la solar, eòlica, hidràulica, biomassa, mareomotriu, geotèrmica o biogàs. Això inclou tot el consum dels estands dels expositors i de la pròpia activitat firal, l’enllumenat de les instal·lacions i el que generen els mateixos equips i sistemes dels recintes. La iniciativa permetrà evitar l’emissió de 12.500 tones de CO2 a l’any, el que equival a plantar un milió d’arbres per compensar aquesta quantitat de C02.

Per al director general de Fira de Barcelona, ​​Constantí Serrallonga, aquest canvi cap a un model d’energies d’origen renovable suposa “fer un pas important en matèria de sostenibilitat i en el compromís amb fomentar el desenvolupament sostenible de la nostra activitat, l’ús responsable i eficient dels recursos, la protecció de l’entorn i la lluita contra el canvi climàtic. Una iniciativa que reforça encara més el nostre compromís amb assumir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, fixats per les Nacions Unides en el marc de l’Agenda 2030”.

Endesa Energia certificarà l’ús d’energia 100% renovable per part de Fira de Barcelona davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Altres accions sostenibles
L’aposta de Fira per l’energia verda es suma a altres mesures que ja estan en marxa com l’ús d’il·luminació de baix consum (led) i sistemes de control en temps real dels consums, entre d’altres. En aquest sentit, la institució és pionera a Espanya en equipar tot un recinte firal (Gran Via) amb tecnologia IOT per optimitzar el consum energètic vinculat a la climatització.

Cal destacar també que el recinte de Gran Via té un dels parcs fotovoltaics sobre coberta més importants del món amb 25.947 panells sobre 135.000 m2 que generen 5,86 GWh anuals d’electricitat a l’any, evitant l’emissió de més de 2.200 tones de CO².

Així mateix, Fira estableix aliances amb organismes públics i entitats per fomentar les bones pràctiques en sostenibilitat i ofereix la possibilitat d’escollir estands amb menor impacte ambiental i d’utilitzar un servei de càlcul i compensació de la “petjada de carboni”.

Barcelona, ​​17 de gener de 2020

Comunicació Fira de Barcelona
93 233 26 59 / sbilurbina@firabarcelona.commgarciad@firabarcelona.com