Els cotxes elèctrics, grans protagonistes de les novetats d’Automobile Barcelona

Automobile Barcelona, ​​el Saló Internacional de l’Automòbil organitzat per Fira de Barcelona amb el suport de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac), acull en la seva edició de 2021 un total de 18 primícies, entre elles una novetat mundial i una europea.  D’aquesta manera, el certamen barceloní es converteix un any més en el gran aparador de l’automoció, amb més de 20 marques assistents al certamen que presentaran 15 nous models d’automòbils i tres vehicles de mobilitat personal, amb l’electrificació com a gran protagonista.

El president d’Automobile Barcelona, Enric Lacalle, ha destacat la importància de ser “un dels majors aparadors de la indústria. Tindrem dues novetats mundials, prop de vint primícies en total, i mostrarem l’aposta del sector i del propi saló en el procés d’electrificació dels cotxes. Estem davant un canvi imparable en el món de la mobilitat i ens sentim orgullosos de la confiança que les marques han dipositat en nosaltres com a gran plataforma des de la qual explicar aquestes tendències” ha afegit Lacalle.

L’impuls a noves motoritzacions com a tendència del sector ha quedat reflectit en el llistat de primícies on gairebé tots els vehicles van equipats amb motors electrificats. El nou Cupra Born, model 100% elèctric de la firma de Martorell, es podrà veure per primera vegada de manera física en un recinte firal, mentre que la firma espanyola pertanyent a Seat també mostra l’Urban Rebel, el concept car amb el qual marca les línies mestres de disseny dels futurs vehicles de la factoria espanyola.

L’electrificació també és la protagonista de las presentacions de Nissan. La firma nipona mostra a Barcelona, en primícia mundial, la nova furgoneta Townstar, disponible en versió elèctrica. A més, presenta per primera vegada a Europa el nou Nissan Ariya, un SUV 100% elèctric, amb el que la marca japonesa vol donar pas a una nova generació d’utilitaris. El públic assistent podrà descobrir el Qashqai Mild Hybrid, la tercera generació d’un dels crossovers més populars.

Per la seva banda, BMW presenta el i4 i el iX. El primer model és una berlina elèctrica d’estil esportiu amb la que la marca bavaresa amplia la seva gamma de vehicles sense emissions. El iX és la nova proposta 100% elèctrica de la firma arlequinada per a la gamma SUV (Sport Utility Vehicle), un vehicle de grans dimensions amb una autonomia que podria superar els 600 km. Mini, firma britànica pertanyent a BMW, també mostra en el marc del Saló el seu Mini Electric, edició electrificada del model llançat originalment el 1969.

L’americana Ford aposta per mostrar en el certamen barceloní dos vehicles de característiques molt diferents: Ford E-Transit i Mustang Mach-E GT. L’E-Transit és una furgoneta 100% elèctrica amb la que la marca del oval blau vol introduir motoritzacions sense emissions a la gamma professional. Per contra, el Mustang Mach-E GT, és un SUV també 100% elèctric amb el que Ford vol continuar una de les sagues de muscle-cars més emblemàtiques.

Les dues novetats de la sud-coreana Kia també aposten per l’electrificació, amb un model 100% elèctric i un altre híbrid. L’EV6 és un crossover totalment elèctric, pertanyent al segment D, amb el que la marca asiàtica ha volgut renovar l’estètica dels seus vehicles. La segona novetat és l’Sportage híbrid endollable, amb el qual Kia estrena la cinquena generació del popular SUV.

La firma alemanya Mercedes-Benz mostra a Barcelona dues novetats. En primer lloc, la versió definitiva de l’EQS, la berlina amb la qual la marca de l’estrella aborda l’electrificació en el luxós segment F. Mercedes-Benz també presenta a Barcelona un vehicle de motor de combustió, l’AMG GT Black Series, un superesportiu de més 700 cavalls de potència.

Por últim, Renault no ha volgut faltar a la cita barcelonina i presenta el Mégane E-Tech Electric, un nou vehicle compacte i 100% elèctric, mentre que Dacia mostra el Jogger, un set places amb el que la firma romanesa pertanyent al Grup Renault barreja el monovolum i el crossover.

Més que cotxes
Les novetats presents a Automobile Barcelona no acaben amb els vehicles de quatre rodes. Les firmes Spin, pertanyent a Ford, i Ray, ambdós centrades en els anomenats VMPs o vehicles de mobilitat personal, presenten a Barcelona tres nous models: Spin S-300, una bicicleta elèctrica; Spin 2.3 amb Drover, un patinet elèctric equipat amb intel·ligència artificial; i Ray 7.7, un escúter elèctric amb el qual la marca catalana Ray Electric Motors s’ha estrenat a la indústria de la mobilitat.

Barcelona, 27 de setembre de 2021