El Saló Nàutic organitza la jornada NauticLive per debatre sobre el futur del sector

La conjuntura actual planteja importants reptes de futur a moltes indústries, entre elles la nàutica, que, tot i que de moment està resistint l’impacte del coronavirus pel bon comportament del mercat durant l’estiu, registra un descens del 12,6 % en el número de matriculacions entre gener i setembre d’aquest any, segons dades de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN). En aquest sentit, el Saló Nàutic Internacional de Barcelona ha organitzat la jornada NauticLive, en què  economistes i experts sectorials analitzaran la situació del sector i els principals desafiaments que n’haurà d’afrontar.

Com a mostra del seu suport a la indústria nàutica espanyola, el Saló Nàutic de Barcelona ha convocat a reconeguts economistes i representants d’associacions i empreses líders a una sessió que tindrà lloc el pròxim dia 15 d’octubre a Marina Port Vell de Barcelona i que serà retransmesa online en videostreaming a través de la web del saló.

Sota el títol de NauticLive, l’economista i professor José María Gay de Liébana; l’exvicepresident de CaixaBank, Juan María Nin, o el periodista Martí Saballs, entre altres participants, abordaran quines han estat les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària de la Covid-19 i el seu impacte al sector nàutic nacional i internacional en una taula rodona moderada per l’empresari i president del Saló Nàutic de Barcelona, Luis Conde.

Així mateix, membres d’associacions sectorials i representants d’empreses líders debatran sobre l’estat actual de la indústria nàutica i estratègies de futur i estratègies de futur en una sessió moderada pel secretari general de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN), Carlos Sanlorenzo, i en què participaran el secretari general del Consell Internacional d’Associacions de la Indústria Nàutica (ICOMIA, en anglès), Udo Kleinitz; el director general de Yamaha Motor España, Víctor González; el director comercial per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica de Jeanneau Prestige, Andrea Gragnotti; i el director general de Comercial Touron, Fernando Giquel, entre d’altres.

El programa es completa amb una xerrada del formador Víctor Kuppers, qui oferirà els seus consells i pautes de comportament per fer front i superar aquests moments d’incertesa.

El president del Saló Nàutic de Fira de Barcelona, Luis Conde, afirma que “amb la jornada NauticLive, volem estar com sempre al costat d’un sector de gran importància per a l’economia del país”. Conde considera que “el fet que la nàutica ofereixi un oci segur ha generat aquest estiu un augment del lloguer d’embarcacions i noves matriculacions, a més d’arribar a nous públics, però hem de saber adaptar-nos a un futur molt complex per aprofitar al màxim les oportunitats i sortejar les dificultats davant el món canviant que arriba”.

La sessió començarà a les 10 del matí i comptarà amb un aforament reduït i les mesures de prevenció i seguretat anti-Covid.