El recinte de Montjuïc tindrà un bosc vertical amb arbres en suspensió

La façana del palau 8 de l’avinguda Francesc i Guàrdia del recinte de Montjuïc es convertirà, a partir del desembre, en un gran bosc vertical amb la instal·lació de 15 arbres de grans dimensions en suspensió i 22.000 plantes de 40 espècies diferents. Es tracta d’un projecte únic que unirà natura i ciutat, integrant-se a l’emblemàtic recinte firal de Montjuïc.

La instal·lació del bosc vertical, que girarà al voltant del concepte d’arrels, és una iniciativa pionera de la Fundació ”la Caixa”, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i Fira de Barcelona, ​​per commemorar el 20è aniversari de CaixaForum Barcelona.

Amb més de 500 m2 de superfície i 12 metres d’alçada, aquesta actuació transformarà la façana en una gran àrea verda, cobrint la paret que va quedar al descobert després de la demolició el 2014 de l’antic restaurant La Pèrgola.

L’arbrat s’instal·larà sobre una estructura d’acer amb un sistema de jardineria vertical i per al seu manteniment s’utilitzarà un sistema de recollida i aprofitament d’aigües pluvials i de reg, que permet optimitzar els recursos naturals i reduir el consum d’aigua.

El projecte té com a objectiu connectar la muntanya de Montjuïc amb la ciutat, apropar el món vegetal a la ciutadania des d’una òptica mai vista fins ara i servir de refugi per als ocells i altres pol·linitzadors beneficiosos per al planeta.