El recinte de Gran Via de Fira de Barcelona acollirà un hospital temporal durant l’alerta sanitària

Fira de Barcelona segueix col·laborant per ajudar a pal·liar els efectes de la greu crisi sanitària per la pandèmia del Covid-19. La institució coopera amb el Departament de Salut de la Generalitat en el muntatge d’un hospital temporal, denominat Fira Salut, al recinte de Gran Via que es preveu entri en funcionament aquesta setmana amb 300 llits inicials.

Aquest hospital temporal, que ocuparà diversos pavellons del recinte de Gran Via, està destinat a pacients amb coronavirus que tinguin símptomes lleus o moderats per tal de descongestionar el sistema de salut. Està previst que treballin fins a 600 especialistes de l’àmbit hospitalari i de l’atenció primària.

Fira de Barcelona col·labora amb el Departament de Salut per habilitar aquest equipament hospitalari, amb capacitat per a més de 2.000 places, i també donarà cobertura de serveis bàsics un cop estigui en marxa.

El director general de Fira de Barcelona, ​​Constantí Serrallonga, ha manifestat que “davant la greu crisi sanitària assumim més que mai el nostre compromís amb el territori i les persones, per això posem les nostres instal·lacions i coneixements a disposició d’institucions i del conjunt de la societat amb l’objectiu d’ajudar en tot allò que sigui necessari per pal·liar aquesta pandèmia”.

Així mateix ha mostrat “el seu agraïment a les persones de Fira i proveïdors que estan fent possible aquesta ràpida resposta davant la situació d’emergència” i ha posat en valor “la responsabilitat social i solidaritat” de la institució.

L’hospital temporal Fira Salut se suma a altres accions en què també participa Fira de Barcelona: la cessió del palau 7 (Victòria Eugènia) del recinte de Montjuïc, que s’ha habilitat com a centre d’acollida per a persones en situació vulnerable, amb 225 places ampliable fins al miler; i la donació de dues tones d’aliments a menjadors socials que ha distribuït l’ONG Nutrició Sense Fronteres; i l’elaboració de 17.000 menús a la cuina central del recinte de Gran Via destinats a hospitals i residències de gent gran.

.

Barcelona 30 de març de 2020