El Mobile World Congress 2017 bat rècords

L’edició de 2017 del Mobile World Congress (MWC), el saló més important del món de la indústria de la tecnologia mòbil,  ha tornat a batre rècords en rebre 108.000 visitants, el 7% més que l’any anterior.
El MWC, celebrat del 27 de febrer al 2 de març al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, ha reunit  2.200 expositors, més de 160 delegacions governamentals i més de 3.500 mitjans de comunicació. Durant quatre dies, ha mostrat les últimes innovacions i desenvolupaments en tecnologia mòbil, dispositius i serveis. Com a novetat, enguany s’ha creat una Ciutat Connectada i també s’han pogut veure des drons als últims avenços en realitat virtual.
Ha destacat un any més el gran programa congressual en el qual han participat els líders de les principals operadores i companyies del sector com el conseller delegat de Netflix, Reed Hastings, i el creador de Pokémon Go, John Hanke. Entre molts d’altres esdeveniments paral·lels, ha tingut especial rellevància la trobada Women4Tech, dedicada al paper de la dona en la indústria tecnològica.
El Mobile World Congress, organitzat per la GSMA en col·laboració amb Fira de Barcelona, ha tingut un impacte econòmic sobre la ciutat i el seu entorn de més de 465 milions d’euros i ha generat més 13.200 llocs de treball temporals.
Coincidint amb el congrés, ha tingut lloc per primera vegada el Youth Mobile Festival (YoMo), que impulsen la GSMA i la Mobile World Capital Barcelona, una nova cita que ha concentrat al recinte de Montjuïc a 16.000 nens i nenes d’entre 10 i 16 anys procedents de tot Espanya. Així mateix s’ha celebrat la quarta edició del 4 Years From Now (4YFN), dedicat a l’emprenedoria en tecnologies mòbils, també a Montjuïc.
Barcelona, març de 2017