Descarbonització, transport públic i mobilitat aèria urbana, temes clau a Tomorrow.Mobility 2022

És el transport públic la resposta a la crisi energètica? Ajudarà a reduir les emissions i a impulsar l’economia? Està la mobilitat aèria urbana preparada per enlairar-se? Aquestes són algunes de les preguntes que 80 experts internacionals abordaran del 15 al 17 de novembre a Tomorrow.Mobility World Congress (TMWC), un esdeveniment celebrat a Barcelona i organitzat conjuntament per Fira de Barcelona i EIT Urban Mobility, una iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT), organisme de la Unió Europea. Entre els ponents es troben representants d’empreses, governs i institucions com Bloomberg Philanthropies, POLIS Network, el Ministeri de Transports de l’Estat de Baden-Württemberg i les Autoritats Europees de Transport Metropolità.

Les conferències programades abordaran alguns dels majors reptes en matèria de mobilitat, com situar el transport públic com una prioritat global en un context d’augment dels preus de l’energia i de la mobilitat urbana, apostar per les zones de baixes emissions, l’electrificació i la micromobilitat per aconseguir la neutralitat del carboni al més aviat possible, i desenvolupar una mobilitat aèria urbana segura (UAM). Durant els tres dies del congrés es presentaran per primera vegada dos estudis sobre l’enfocament de l’anomenada 15-minute City i sobre el desenvolupament de la UAM.

Entre els 80 experts que participaran en el debat figuren Kelly Larson, Leading Road Safety & Drowning Prevention a Bloomberg Philanthropies; Karen Vancluysen, secretària general de POLIS; Marco te Brömmelstroet, professor de Futur de la Mobilitat Urbana de la Universitat d’Amsterdam; i Thomas Geier, responsable d’investigació i política de les Autoritats Europees de Transport Metropolità.

Maria Tsavachidis, directora general d’EIT Urban Mobility i presidenta del Consell Assessor del Congrés Mundial Tomorrow.Mobility, ha assegurat que “les deficiències dels sistemes de transport actuals afecten en gran mesura el benestar i la salut dels ciutadans i el medi ambient. La transició a la mobilitat sostenible requereix que ens replantegem els sistemes actuals i que col·laborin els actors de totes les indústries i sectors. Tomorrow.Mobility reuneix les últimes innovacions, coneixements científics, empreses emergents, professionals del transport i del sector urbà i responsables polítics per liderar i inspirar el canvi”.

La indústria de la mobilitat serà un dels principals motors de creixement en el futur, amb un volum de mercat de 60.000 milions d’euros el 2027. TMWC també comptarà amb un espai d’exposició en el qual més d’un centenar d’empreses com Deloitte, BSM, Moventia, Racc, Renfe, Keolis i Mercedes mostraran els seus últims productes i serveis. A més, nombroses institucions com AMB, FGC, TMB, CARNET i ETRA també participaran en el certamen.

Àmplia plataforma de coneixement
Tomorrow.Mobility World Congress se celebrarà juntament amb Smart City Expo World Congress i PUZZLE X, establint una combinació d’esdeveniments sense precedents. Smart City Expo és la principal cimera internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents i en la seva edició del 2022 reunirà més de 1.000 expositors, 400 ponents i més de 20.000 assistents de més de 100 països i regions. PUZZLE X pretén aprofitar el potencial dels materials de frontera per resoldre alguns dels reptes als quals s’enfronta la societat. Els materials fronterers i avançats, inclouen materials quàntics, materials de baixa dimensió, materials 2D com el grafè, materials avançats i compostos intel·ligents, entre d’altres.

Barcelona, 6 d’octubre de 2022