BforPlanet reunirà a Barcelona més de 70 experts i 40 empreses per fomentar els ODS

Potenciar la plena implementació en el món empresarial dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) en el marc de l’Agenda 2030. Aquest és el principal repte de la primera edició del congrés BforPlanet que, organitzat per Fira de Barcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, reunirà experts, institucions i empreses de tot el món per debatre els millors camins cap a la sostenibilitat. En el marc del congrés, el consistori barcelonès presentarà Barcelona Green Deal, que estableix l’agenda econòmica urbana per a la propera dècada.

El congrés tindrà lloc els dies 7 i 8 de juliol al Palau de Congressos del recinte firal de Montjuïc i comptarà amb més de 70 speakers de tot el món, el  88% d’ells presents in situ, que tractaran sobre els cinc eixos temàtics de l’esdeveniment: Aliances, Creixement Sostenible, Acció Climàtica, Innovació i Inclusió Social.

Hi participaran igualment representants de més de 40 companyies i associacions empresarials com Amazon, Coca-Cola, Aigües de Barcelona, ​​Danone, Unilever, Renfe o BBVA, entre d’altres.

D’aquesta manera, experts, representants d’institucions i organismes governamentals, així com responsables d’empreses compartiran i exposaran les seves experiències i casos d’èxit en el marc del desenvolupament sostenible i de l’aplicació dels ODS.

En aquest sentit, en el primer dia de sessions, s’hi abordaran qüestions com el canvi climàtic, la importància de la política d’aliances, la resiliència en la governança o les oportunitats que la sostenibilitat i la digitalització ofereixen a les empreses. El segon dia, s’hi analitzaran temàtiques com la seguretat alimentària o el subministrament universal de l’aigua, la igualtat de gènere o l’economia blava, entre d’altres.

Científics, institucions i empreses
Al llarg de les jornades de BforPlanet 2021, hi participaran com a ponents August López-Claros, director de Global Governance Forum; la biòloga i científica Odile Rodríguez de la Fuente, filla del llegendari naturalista espanyol Félix Rodríguez de la Fuente; Félix Finkbeiner, creador de la fundació Plant-for-the-Planet; Giorgio Busnelli, Consumables Director per a Itàlia i Espanya d’Amazon; Yolanda García, membre de la Direcció General d’Energia a la Comissió Europea; Rodolfo Lacy, director de Medi Ambient de l’OCDE; Yolanda Kakabadse, expresidenta de la WWF International i exministra de Medi Ambient de l’Equador; Manuel Pulgar-Vidal, Global Leader de Clima i Energia de la WWF; o Joan Roca, xef d’El Celler de Can Roca.

BforPlanet convertirà Barcelona en el punt de trobada de tots els agents que aposten de manera decidida per la sostenibilitat per crear un món millor. En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Jaume Collboni, presentarà en el marc del congrés Barcelona Green Deal, l’agenda econòmica urbana per a la propera dècada, que marca 10 prioritats i 38 mesures per enfortir la ciutat a través de tres aspectes clau: la competitivitat, l’equitat i la sostenibilitat.

En aquesta mateixa línia, BforPlanet donarà a conèixer diverses iniciatives en el marc dels fons Next Generation de la Unió Europea per a la recuperació econòmica i donarà un especial protagonisme a les startups que tenen en el consum responsable, la cohesió social i l’economia verda el seu core business.

Amb l’objectiu de garantir la seguretat, a BforPlanet s’aplicarà el protocol de prevenció i seguretat contra la Covid-19 que Fira de Barcelona ha desenvolupat, amb l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona. Així mateix, la institució firal ha rebut el segell internacional Safe Travels que concedeix el Consell Mundial del Viatge i el Turisme (WTTC, en les seves sigles en anglès).