B-Travel se celebra el juny amb l’objectiu de contribuir a la reactivació del sector turístic

B-Travel, el saló especialitzat en turisme d’experiències torna, de l’11 al 13 de juny, amb una edició que té com a objectiu contribuir a la reactivació de el sector turístic espanyol, una indústria especialment afectada pels efectes de la pandèmia i fonamental per a la economia. L’esdeveniment, emmarcat en la represa de l’activitat presencial de Fira de Barcelona, ​​reunirà una àmplia mostra de les millors destinacions locals, regionals, nacionals i internacionals de proximitat al Palau 8 de recinte firal de Montjuïc.

Sota el lema Reactiva-T, el saló organitzat per Fira de Barcelona tindrà una edició singular amb un format adaptat a la situació actual, i amb totes les mesures de seguretat, en què es potenciarà el turisme de proximitat i sostenible, sense deixar de banda la promoció de destinacions més llunyanes i segures per a un públic, com el català, que constitueix el mercat més gran de viatgers del sud d’Europa.

El president del comitè organitzador, Martí Sarrate, ha assenyalat “la importància de celebrar aquest esdeveniment en les actuals circumstàncies per donar resposta a la necessitat de el sector turístic de comptar amb una plataforma comercial i divulgativa com B-Travel” i ha destacat el paper del saló com a “un catalitzador imprescindible per impulsar l’activitat de tots els agents que integren el turisme nacional”.

Per la seva banda, la directora del saló, Marta Serra, ha afirmat que “l’organització ha treballat estretament amb tots els representants sectorials, des d’empreses fins a agències de viatge, passant per organismes de promoció nacionals i internacionals, per dissenyar un esdeveniment que sigui útil per als seus interessos i atractiu per al visitant, amb més ganes que mai de tornar a viatjar “.

Destinacions nacionals i internacionals Covid free
Entre els expositors de B-Travel ja confirmats destaquen la presència de Renfe, que promocionarà el seu servei AVLO d’alta velocitat low cost coincidint amb el seu 80 aniversari o la de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat, que presentarà l’àmplia oferta amb què compta Catalunya com a destinació turística local. Comunitats autònomes espanyoles com Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Illes Balears, Illes Canàries, Extremadura, Regió de Múrcia-Costa Cálida o València també hi seran presents a través dels seus organismes de promoció turística, així com destinacions internacionals Covid Free com Indonèsia, el Marroc o la ciutat croata de Zagreb, entre d’altres expositors.

A més, el saló de Fira de Barcelona oferirà la millor oferta experiencial relacionada amb el turisme local, regional, rural i industrial, i comptarà amb una rellevant presència d’agències de viatge i companyies de transport aeri o terrestre.

Amb l’objectiu de garantir la seguretat d’operadors, expositors i visitants, a B-Travel 2021 s’aplicarà el protocol de prevenció i seguretat contra la Covid-19 que Fira de Barcelona ha desenvolupat, amb l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona. La institució firal ha rebut així mateix el segell internacional Safe Travels que concedeix el Consell Mundial del Viatge i el Turisme (WTTC, en les seves sigles en anglès).

Retorn a l’activitat presencial
B-Travel es convertirà així en el primer saló presencial que organitzarà aquest any Fira de Barcelona, ​​en un moment en què la institució reprèn la seva activitat per ser motor econòmic i social que contribueixi a la recuperació post-pandèmia.

Així, està previst que, a més d’aquest saló, de l’1 al 2 de juny se celebri l’ISE, el major esdeveniment del sector audiovisual d’Europa, amb un format híbrid adaptat al context actual, el seguirà a finals de mes el MWC Barcelona i 4YFN . Durant el mes de juliol tindran lloc el saló sobre el e-commerce eShow, el congrés sobre els ODS, BForplanet, i l’Automobile Barcelona, ​​entre d’altres. Després de l’estiu, Fira recuperarà progressivament la seva activitat normal amb salons com Seafood, Expoquima, IOT Solutions World Congress, el saló Nàutic, Caravaning o Smart City World Congress.