B-Travel reuneix una àmplia oferta de destinacions per fomentar el turisme de proximitat

B-Travel, el saló especialitzat en turisme d’experiències per al públic final, torna el 2021 amb una edició que presenta una destacada mostra de les millors destinacions de proximitat amb l’objectiu de contribuir a la reactivació del sector turístic. L’esdeveniment, la celebració del qual s’emmarca en el reinici de l’activitat presencial de Fira de Barcelona, comptarà amb la participació de la pràctica totalitat de les comunitats autònomes espanyoles, dels organismes de turisme de les quatre províncies catalanes i d’una vintena d’agències de viatge especialitzades en destinacions internacionals, entre altres expositors

Sota el lema Reactiva-T, el saló, que tindrà lloc de l’11 al 13 juny al palau 8 del recinte de Montjuïc, reunirà, en un format i dimensió adaptada a les actuals circumstàncies, a més de 50 expositors que proposaran una gran varietat de destinacions i experiències de turisme sostenible i de proximitat.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, destaca la importància del reinici de l’activitat presencial en els recintes firals “després de la celebració del ISE (Integrated Systems Europe), tindrà lloc B-Travel i posteriorment altres esdeveniments rellevants, amb l’objectiu de fer costat a la recuperació de sectors clau i tornar a ser motor econòmic i social”.

Per part seva, el president de B-Travel, Martí Sarrate, assenyala que “la turística és una indústria fonamental per a l’economia espanyola” i per això “la celebració del certamen en el moment actual té més importància que mai per convertir-se en una cita que sens dubte contribuirà a la recuperació del sector”. Sarrate afegeix que “hem d’oblidar l’any passat i tornar a treballar per recuperar els volums d’abans de la pandèmia”.

Turisme de proximitat i destinacions internacionals
En aquesta edició, el saló apostarà especialment per la promoció del turisme de proximitat com a millor manera de fomentar l’arrencada de l’activitat turística del país, especialment entre el públic català, que és el mercat més gran de viatgers del sud d’Europa tant a nivell local, regional i nacional com internacional. Així, comptarà amb la participació d’empreses líders en el sector com Renfe o Vueling i organismes com la Agència Catalana de Turisme.

Entre les destinacions espanyoles, destacaran comunitats com Andalusia, Aragó, Balears, Canàries, Comunitat Valenciana o Extremadura, algunes de les quals han llançat els denominats bons turístics amb tota mena de bonificacions i descomptes. Pel que fa a les destinacions internacionals, els visitants podran conèixer l’oferta que les agències de viatge especialitzades presenten per a poder viatjar als Estats Units, Canadà o Tanzània, entre altres països, mentre que Indonèsia i la ciutat de Zagreb, a Croàcia, ho fan a través de les seves representacions oficials.

A més, entre els sectors representats, els visitants trobaran turisme actiu, turisme rural, turisme industrial, càmpings i turisme cultural, on destaca la presència de l’Ajuntament de Barcelona.

La directora del saló, Marta Serra, afirma que “B-Travel continua sent la gran plataforma de reserva i venda d’experiències turístiques per a uns visitants que tenen més ganes de viatjar que mai, i per a ells hem preparat aquesta gran varietat de destinacions, ofertes i activitats”. En aquest sentit, Marta Serra assenyala que “en aquests moments, l’assessorament de les agències de viatge que participen al saló son la millor garantia de seguretat per viatjar”.

Ofertes i cinema fòrum
Així, l’esdeveniment oferirà una sèrie de bonificacions i descomptes de 100 euros per als primers 350 visitants que reservin les seves vacances en el marc del saló, que se sumen a les que facin els propis expositors, amb l’objectiu de dinamitzar i estimular les contractacions directes durant els tres dies de celebració del saló.

Aquesta edició comptarà com a novetat amb l’espai Cinema Travel Fòrum, on sota la coordinació del periodista i cineasta Jordi Llompart, es projectaran a la tarda documentals de viatges després dels quals hi haurà un debat amb els seus autors. El divendres 11, s’emetrà el film ‘El misteri del Nil’ de Jordi Llompart; el dissabte 12, ‘Samsara’ del fotògraf Encert Sorià; i el diumenge 13, ‘El viatge d’Unai’ d’Andoni Canela.

A més, en l’espai B-Industrial, on es donarà a conèixer el ric patrimoni industrial com a destinació turística, els visitants podran participar en una escape room d’espionatge industrial a través d’una app i un codi QR.

Per garantir la seguretat d’expositors i visitants, a B-Travel s’hi aplicarà el protocol de prevenció i seguretat contra la Covid-19 que Fira de Barcelona ha desenvolupat, amb l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona. Així, el palau 8 comptarà amb un sistema automàtic de control de l’aforament i de ventilació i climatització, es diferenciaran les vies d’entrada i sortida, i es prendrà la temperatura als assistents, entre d’altres mesures.