B-Travel 2020 presenta les millors destinacions i ofertes del turisme d’experiències

B-Travel, el saló especialitzat en turisme d’experiències de Fira de Barcelona, donarà a conèixer una àmplia mostra de les millors destinacions turístiques de proximitat i internacionals en una edició que comptarà amb la participació de totes les comunitats autònomes espanyoles i de més d’una quarantena de països representats a Espanya, entre els quals destaquen alguns llatinoamericans com Brasil i Bolívia, que participen per primera vegada amb delegació oficial.

Organitzat per Fira de Barcelona, B-Travel, que tindrà lloc del 27 al 29 de març al recinte de Montjuïc, oferirà més d’un centenar d’ofertes, premis i viatges, i més de 100 degustacions culinàries a B-Delicious, el festival de gastronomies del mon del saló.

El certamen aplegarà a més de 200 expositors directes en 5.000 metres quadrats nets de superfícies, que permetran a tots els visitants conèixer la millor oferta de turisme experiencial que es pot reunir ara per ara.

Així, a més de la presència de totes les destinacions espanyoles i de delegacions a Espanya de 40 països i regions del mon, participen també en la major cita turística per al públic final agències de viatges, hotels, operadors de creuers, companyies de transport i empreses de serveis turístics. Empreses referents al sector turístic com Renfe i Vueling presentaran les seves últimes ofertes, serveis, promocions i novetats.

El president de B-Travel, Martí Sarrate, assenyala que “a més d’intentar comptar amb una oferta atractiva per als potencials viatgers amb una mostra representativa de les millors destinacions nacionals i internacionals, B-Travel vol donar resposta a les inquietuds de els professionals amb accions dissenyades en exclusiva per a ells”. Sarrate afegeix que “a B-Travel es posarà l’accent en el foment del turisme sostenible i responsable i es donaran a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

Turisme de proximitat i llatinoamericà
Entre les destinacions de proximitat, a més, de la presència de tots els patronats de turisme de les quatre demarcacions catalanes i de la difusió de l’‘Any del Turisme Esportiu’ de la Generalitat de Catalunya, destacaran Andalusia, Balears, Castella i Lleó, Canàries, Galícia i Navarra mentre que, a nivell internacional, les grans novetats son les participacions, per primera vegada com a països, de Brasil i Bolívia. Altres destinacions internacionals com Cap Verd, Islàndia, Cuba o República Dominicana formen part de l’oferta de B-Travel 2020, a més d’altres països habituals com Croàcia, França, Portugal o Marroc.

La directora del saló, Marta Serra, afirma que “en aquesta edició, B-Travel vol apropar al visitant la gran oferta del turisme de proximitat i de destinacions d’Amèrica Llatina en un moment especialment complicat per al sector”. Serra assenyala que “per altra banda, B-Travel es configura com a la gran agència de viatges per donar l’oportunitat als visitants de planificar les seves vacances d’estiu, la gran estació del turisme”.

B-Delicious: un saborós viatge
Un dels grans atractius del saló serà B-Delicious, l’espai enogastronòmic on es podran degustar fins a més 100 especialitats de diverses cultures del món, des de la més propera fins a la més llunyana. D’aquesta manera, els visitants podran tastar plats tradicionals catalans i de la resta d’Espanya i cuines tan exòtiques com la caribenya, la sud-africana, la cajún nord-americana i, amb especial menció, a la mexicana i a la brasilera.

I és que el dia 28 de març, B-Delicious comptarà amb la presència del xef mexicà Paco Méndez, del restaurant ‘Hoja Santa’ de Barcelona, ​​que compta amb una estrella Michelin; la presentació en primícia de el mapa dels 100 restaurants mexicans de la ciutat i la recreació d’un autèntic ‘Altar de Morts’, en què hi haurà una actuació d’un grup de mariachi. També participarà, el dia 29, el xef brasiler Rafael Vertamatti, del Rafael Bar Restaurant, qui donarà a conèixer el gran patrimoni gastronòmic amazònic amb una àmplia diversitat de peixos fluvials comestibles i desconegudes fruites dolces.

D’altra banda, i amb l’objectiu d’incrementar les operacions comercials en el marc de B-Travel, el saló presenta més d’un centenar d’ofertes especials i descomptes a través de la B-Travel Passport, que els visitants han d’emplenar després de superar una sèrie de proves organitzades pels expositors que donen opció a participar en un sorteig amb premis i descomptes en viatges valorats en més de 6.000 euros. D’aquesta manera, els visitants podran optar a viatges als Estats Units, Indonèsia, nits d’hotel, safaris, caps de setmana experiencials, vols internacionals o descomptes, entre d’altres.

Professionals i públic final
Seguint la línia iniciada fa quatre edicions, B-Travel torna a comptar amb un programa d’activitats B2B amb la celebració dels B-Travel Professional Meetings, el B-Travel Job Market Place i les jornades temàtiques de B-Industrial per a fomentar les oportunitats de negoci en el marc del saló.

D’altra banda, i per fer més atractiva la visita al saló, s’hi han organitzat tota mena d’activitats per al públic final. Així, a l’escenari central, la B-Travel Experience Area, tindran lloc actuacions musicals i exhibicions de balls de diversos països. També tornarà al B-Travel Cinema, on es projectaran documentals i vídeos de viatges dels expositors.

En col·laboració amb Vueling, B-Travel convocarà un càsting per elegir dues persones que viatjaran gratis a deu destinacions a on vola aquesta companyia. Per incentivar la participació dels visitants al saló, explicaran la seva experiència els viatgers que han pres part del 14 de febrer al 9 de març en aquesta promoció, visitant Las Palmas, Màlaga, Marràqueix, Atenes, Lisboa, París, Roma, Amsterdam, Praga i Londres.

B-Travel ha dissenyat la visita al saló en funció dels interessos del viatger, motiu pel qual les experiències queden enquadrades en diverses experiències: B-Delicious (experiències enogastronòmiques); B-Happy (viatges en família, amics i wellness), B-Culture (art, història i cultura), B-Special (compres, nou luxe, etc.), B-Adventure (esport i aventura) i B-Industrial ( rutes de zones amb ampli llegat històric-industrial).