Automobile Barcelona impulsa el sector com a saló europeu amb més marques

Sota el lema Torna la il·lusió, Automobile Barcelona acollirà les novetats de 23 marques d’automòbils en una de les majors cites del sector d’aquest any. El certamen, que tindrà lloc al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona del 30 de setembre al 10 d’octubre, mostrarà als visitants el futur de la mobilitat sostenible i serà de nou una gran plataforma per al sector de l’automoció, contribuint a la reactivació de les vendes.

El president d’Automobile Barcelona, ​​Enric Lacalle, ha expressat la importància de celebrar aquest esdeveniment presencial, òbviament adaptat en el seu format i dimensions al context actual. “El saló és fruit d’un gran esforç col·lectiu i del nostre compromís amb la indústria de l’automòbil que ha cristal·litzat en un esdeveniment que vol tornar la il·lusió al sector, als amants del motor, però també a tota la ciutat, a la qual el saló està profundament arrelat des de fa més de 100 anys“. En aquest sentit, ha afegit que “serem el saló amb més marques dels celebrats a Europa, convertint-nos un cop més, en una de les cites de referència del motor i una immillorable plataforma per connectar amb el gran públic“.

El director general d’ANFAC, José López-Tafall, ha valorat la importància d’aquest esdeveniment: “No podíem perdre aquesta cita centenària amb la indústria de l’automoció a Espanya i menys, amb la transformació que abordem al sector. En aquest sentit, l’electrificació dels vehicles és una de les claus per complir els nostres compromisos europeus de descarbonització. Aquest saló, els models que s’exposen i les jornades que celebrarem sobre “Els reptes de l’electrificació de la mobilitat” han de servir per apropar encara més als ciutadans aquesta transformació, que ja és una realitat al mercat, amb més de 150 models ja disponibles“, ha afirmat.

El Saló Internacional de l’Automòbil organitzat per Fira de Barcelona amb el suport de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac), ocuparà els pavellons 1 i 8 del recinte de Montjuïc, així com l’avinguda Maria Cristina i l’entorn del carrer Rius i Taulet.

Les marques automobilístiques participants seran Baltasar, BMW, Cupra, Dacia, DFSK, DR, Evo, Ford, Hispano Suiza, Honda, Hyundai, Kia, Lexus, Lotus, Mercedes Benz, Mini, Nissan, Renault, Seat, Smart, Subaru, Suzuki i Volvo. Així mateix, estaran presents altres empreses dels àmbits de la mobilitat i l’automoció completant una gran oferta tant a la zona expositiva com a les activitats del saló.

Els dies 30 de setembre i 1 d’octubre estaran reservats per a premsa i professionals, mentre que les portes d’Automobile Barcelona s’obriran al públic del 2 al 10 d’octubre.

Test drives i sostenibilitat
Els visitants d’Automobile Barcelona tindran l’oportunitat d’experimentar les últimes tecnologies aplicades a l’automoció i posar-se al volant dels últims models presentats per les marques presents. Els tradicionals “boxes” ubicats a les avingudes Reina Maria Cristina i Rius i Taulet posaran a disposició dels aficionats les gammes actuals de vehicles, inclosos els elèctrics, híbrids i híbrids endollables amb l’objectiu que els assistents puguin descobrir les seves prestacions.

L’emblemàtic circuit de Montjuïc serà el banc de proves on els aficionats al motor podran familiaritzar-se i provar els cotxes mitjançant test drives. Seu entre altres competicions de quatre grans premis de Fórmula 1 entre 1969 i 1975, el seu variat traçat el converteix en l’escenari ideal perquè els compradors puguin comparar diferents models i motoritzacions i descobrir quin s’adapta més a les seves necessitats.

La mobilitat del futur
L’esdeveniment també apostarà per la innovació en l’àmbit del transport urbà i comptarà amb firmes de l’ample ecosistema de la mobilitat com smou i Mapfre. A més, Automobile Barcelona ha preparat la zona Urban Mobility, un espai ubicat a la Plaça de l’Univers, que mostrarà com ens desplaçarem per les ciutats en el futur pròxim i on els visitants podran provar vehicles de mobilitat personal dissenyats per a l’entorn urbà, entre ells motos, bicicletes i patinets elèctrics, en un circuit especialment habilitat que també abordarà la formació viària.

Amb Urban Mobility, Automobile Barcelona vol contribuir al canvi de cultura en el transport urbà cap a un sistema més sostenible i àgil per a tothom. Entre les empreses que participen en aquest espai hi ha el Servei Català de Trànsit, Arena, Brixton Motorcycles, E.twow, Horwin, Kymco, m-Motorbikes España, Niu, Ray, Silence Urban Ecomobility, Spin Mobility i Sunra.

Fòrums d’innovació per a professionals
Després de l’anunci per part de la Comissió Europea de la fi de la venda de cotxes amb motors de combustió per l’any 2035, els sistemes de propulsió alternativa també seran els grans protagonistes de les jornades per a professionals. Anfac organitzarà el dia 1 d’octubre el fòrum de l’electrificació, en el qual les marques abordaran temes com la descarbonització i l’electrificació del transport com a eixos de la recuperació post covid, i el paper clau de les estructures de recàrrega en una Europa electrificada. Està prevista l’assistència, entre d’altres personalitats, de la ministra d’Indústria, Turisme i Consum, Reyes Maroto, i el vicepresident executiu de la Comissió Europea, Franz Timmermans.

Per la seva banda, la Societat de Tècnics d’Automoció (STA) també organitzarà cinc jornades temàtiques per a professionals del sector que tractaran temes com la xarxa de punts de recàrrega, el vehicle d’hidrogen, el cotxe connectat i autònom, el vehicle industrial i la mobilitat com a servei o Maas (Mobility as a Service). A més, l’Associació Espanyola de Gestors de Flotes celebrarà la reunió anual de tots els seus associats en el marc del Saló.

L’esdeveniment, l’únic dels salons celebrats a Espanya que compta amb el reconeixement internacional de la OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d’Automobiles), implementarà l’estricte protocol de mesures de prevenció i seguretat contra la covid-19 elaborat per Fira de Barcelona per als seus esdeveniments.

Barcelona, 17 de setembre de 2021

Folc Lecha
932 333 555
flecha@firabarcelona.com