Alimentaria aposta pel 2022 i dona pas a un Gastronomic Forum amb més oferta a la tardor

La indústria espanyola d’alimentació, begudes i foodservice tindrà el mes d’octubre d’enguany un important punt de trobada amb la celebració de Gastronomic Forum Barcelona, que prepara una edició especial reforçada amb la prevista participació d’algunes empreses expositores d’Alimentaria & Hostelco, que finalment se celebrarà el mes d’abril de 2022, quan es preveu una situació més favorable per a la participació de companyies i professionals nacionals i internacionals, que permeti dur a terme de nou un gran esdeveniment.

A més, Gastronomic Forum Barcelona tindrà lloc en les mateixes dates que Alimentaria FoodTech, saló sobre transformació i conservació d’aliments, en una setmana dedicada a la sostenibilitat alimentària coincidint amb la celebració de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.

Gastronomic Forum Barcelona serà enguany l’esdeveniment referent per a la indústria de l’alimentació i la gastronomia del país, amb l’objectiu de contribuir a la dinamització del sector. L’esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona, a través de la societat Alimentaria Exhibitions, treballa en una edició que tindrà lloc del 18 al 20 d’octubre al recinte de Montjuïc, i que ampliarà el seu format habitual sumant a la seva oferta els expositors d’Alimentaria & Hostelco que tinguin interès a participar enguany en un esdeveniment del sector de caràcter nacional. D’aquesta manera, a més dels habituals petits productors del sector primari i de l’artesania alimentària, podrà reunir una major representació d’empreses de foodservice, equipament, serveis i distribució.

En aquest sentit, després d’avaluar l’evolució de la pandèmia, les restriccions de mobilitat internacional i consultar a empreses expositores, la institució firal ha decidit potenciar aquest esdeveniment a la tardor i optar per celebrar una gran Alimentaria & Hostelco del 4 al 7 d’abril de 2022, recuperant així la seva periodicitat biennal en anys parells i garantint els seus habituals nivells de participació i assistència internacional. El canvi de dates d’Alimentaria & Hostelco té lloc després de la consulta i interlocució amb el teixit productiu, associatiu i institucional del sector sobre la convocatòria prevista per a maig d’enguany (després d’haver-se ajornat la d’abril de 2020 a causa de la Covid-19) amb una proposta adaptada a les circumstàncies actuals, tant conceptualment com en superfície expositiva.

El director general d’Alimentaria Exhibitions, J. Antonio Valls, assegura que “volem apostar per una Alimentaria el 2022 amb unes dimensions i participació que impulsin de nou el negoci internacional i que al costat d’Hostelco mantinguin la qualitat i proposta de valor d’edicions anteriors, que l’han situat com a referent global de la indústria”. No obstant això, precisa que “tota aquella empresa nacional que hagués desitjat participar enguany a Alimentaria & Hostelco té ara l’oportunitat de fer-ho al Gastronomic Forum Barcelona, en una edició especial que el situarà entre els grans esdeveniments alimentaris i gastronòmics del país”.

Setmana de l’alimentació sostenible
Igualment, i coincidint amb la capitalitat mundial de l’Alimentació Sostenible de Barcelona, la sostenibilitat tindrà un clar protagonisme tant al Gastronomic Forum Barcelona, que serà uns dels eixos en les seves diverses activitats, com a Alimentaria FoodTech, que també posarà el focus en la sostenibilitat aplicada a la transformació i conservació d’aliments i que tindrà lloc conjuntament amb el saló Hispack (packaging) al recinte de Gran Via, del 19 al 22 d’octubre.

D’aquesta manera, aquests esdeveniments coincidiran amb la celebració a Barcelona del Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, del 19 al 21 d’octubre, un reconeixement internacional que rep el suport de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura) i en el qual 200 ciutats participants es comprometen a desenvolupar models agroalimentaris sostenibles, justos i sans.

Alimentaria & Hostelco formen una de les principals plataformes de referència internacional amb l’oferta més completa i transversal per a la indústria alimentària, el foodservice, l’equipament hostaler i la seva cadena de valor. Aquest esdeveniment va reunir en la seva última edició de 2018 a 4.500 empreses i 150.000 visitants professionals, un 25% de procedència internacional.

Destacats esdeveniments presencials abans i després de l’estiu
Gastronomic Forum Barcelona, Alimentària FoodTech i Hispack són alguns dels esdeveniments presencials que Fira de Barcelona té previst celebrar enguany, amb els quals normalitzarà progressivament la seva activitat firal.

En aquest sentit, el director general de la institució, Constantí Serrallonga, ha destacat “la importància, en un context tan complex, de reprendre en els propers mesos la celebració d’esdeveniments en els nostres recintes de Montjuïc i Gran Via i actuar novament com a motor de la tan necessària reactivació econòmica i social”.

Així, abans de l’estiu, el mes de juny tindran lloc B-Travel i Barcelona Bridal Fashion Week, i el juliol Automobile Barcelona i BforPlanet, congrés dedicat al foment de l’aplicació dels ODS al sector privat. Salons als quals han de sumar-se, entre d’altres, els dos grans esdeveniments internacionals previstos aquests mesos en el recinte de Gran Via, ISE (Integrated Systems Europe) el major certamen de la indústria audiovisual i MWC Barcelona, referent mundial en tecnologia i comunicacions mòbils.

A la tardor el calendari firal guanyarà intensitat amb la celebració dels salons ja esmentats dedicats a l’alimentació i el packaging, juntament amb d’altres esdeveniments referents com Seafood Expo (productes de la mar), Expoquimia, Eurosurfas, Equiplast i Industry, IoT Solutions World Congress, Saló Nàutic, Caravaning, Smart City Expo World Congress i Barcelona Building Construmat /Piscina Wellness Barcelona, entre d’altres.

D’aquesta manera, en els propers mesos els recintes firals tornaran a recuperar la seva activitat i el seu conseqüent impacte econòmic, en acollir diferents esdeveniments sectorials amb totes les mesures de seguretat i prevenció que recull l’estricte protocol elaborat per Fira de Barcelona en col·laboració amb experts i l’assessoria de l’Hospital Clínic de Barcelona.

 Barcelona, 26 de febrer de 2021

 Susana Santamaria / Salvador Bilurbina
93.452.11.04 / 93.452.21.23
ssantamaria@alimentaria.com / sbilurbina@firabarcelona.com