Tomorrow.Mobility traça la ruta a un futur millor amb un transport ecològic i intel·ligent

És l’espai compartit de dades de mobilitat el catalitzador definitiu d’una revolució en el transport mundial? Com poden els vehicles d’emissions zero liderar la lluita contra el canvi climàtic? Ens portarà la mobilitat pública autònoma al futur? Aquestes són algunes de les preguntes que més de 100 experts internacionals abordaran a Barcelona del 7 al 9 de novembre a Tomorrow.Mobility World Congress (TMWC), cita organitzada conjuntament per Fira de Barcelona i EIT Urban Mobility, una iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT), organisme de la Unió Europea.

El programa de conferències s’estructura al voltant de 8 eixos temàtics – Espais de dades; Inclusivitat, accesibilitat i equitat; Mobilitat connectada, cooperativa i automatitzada; Logística urbana sostenible; Multimodalitat; Mobilitat aèria urbana; Transició energètica; i Mobilitat activa – i se centrarà en alguns dels temes clau, com les estratègies de suport al transport públic com a element crucial per fer les ciutats més habitables i complir amb objectius de reducció d’emissions ambiciosos, la creació d’un espai de dades de mobilitat compartit per desplegar sistemes multimodals amplis i la superació dels reptes per implantar plenament els vehicles autònoms.

Entre els més de 100 ponents figuren Timothy Papandreou, antic director d’Innovació de la MTA de San Francisco i assessor de X (la moonshot factory d’Alphabet); Karima Delli, presidenta de la Comissió de Transport i Turisme del Parlament Europeu; Seleta Reynolds, directora d’Innovació de l’Autoritat Metropolitana de Transport de Los Angeles; Jacob Bangsgaard, secretari general de Mobilitat Automobilística i Turisme de la FIA; i Jill Warren, directora general de la Federació Europea de Ciclistes.

Maria Tsavachidis, presidenta del Congrés Mundial Tomorrow.Mobility i CEO d’EIT Urban Mobility, ha assenyalat: “mentre ens preparem per a l’esdeveniment, no hem d’oblidar la urgència de crear solucions de mobilitat urbana més sostenibles. El sector de la mobilitat és estratègic, ja que actua com a connector de totes les activitats econòmiques. A mesura que les ciutats esforçen per aconseguir la neutralitat climàtica, podem veure que les innovacions tecnològiques per si soles no seran suficients per assolir aquest objectiu, sinó que treballar en col·laboració entre sectors i geografies serà clau per al nostre èxit mutu”. Aquesta tercera edició de Tomorrow.Mobility servirà d’oportunitat per compartir coneixements i solucions que ens portin a un futur de la mobilitat més intel·ligent, net i interconnectat”.

Tomorrow.Mobility World Congress també comptarà amb un espai d’exposició en què 130 empreses, entre elles BSM, Deloitte, KIA, Moventis, PTV Group, PWC, Racc, Renfe i Sener, mostraran els seus últims productes. A més, nombroses institucions com Alamys, AMB, FGC, TMB, CARNET, ETRA i la Federació Internacional de Carreteres, Polis, també participaran a la cita.

Hub mundial d’innovació
Tomorrow.Mobility World Congress se celebrarà juntament amb Smart City Expo World Congress, Tomorrow.Building, Tomorrow.BlueEconomy -centrat en les oportunitats de l’economia blava- i PUZZLEX, configurant una plataforma de coneixement sense parangó que reforça el paper de l’esdeveniment com a hub global de solucions urbanes capaç de donar resposta als reptes als quals s’enfronta la nostra societat. En conjunt, els esdeveniments reuniran a Barcelona més de 25.000 visitants, 1.000 expositors, més de 800 ciutats i més de 600 ponents.