Tomorrow.Building World Congress proposa el canvi cap a una construcció millor

Tomorrow.Building World Congress farà la seva segona edició del 5 al 7 de novembre amb el propòsit de contribuir a transformar l’activitat constructora en un sector més sostenible i eficient gràcies a l’ús de les les noves tecnologies. L’esdeveniment, que formarà part d’una nova edició de Smart City Expo World Congress, comptarà amb la presència d’empreses líders en innovació i debatrà sobre els grans reptes del sector amb destacats ponents nacionals i internacionals.

La tecnologia està transformant la construcció a un ritmo sense precedents. La impressió en 3D, l’internet de les coses (IoT), els drons i la realitat virtual (RV), el Building Information Modeling (BIM), els Digital Twins o els nous materials estan canviant ràpidament la forma de construir, des de la planificació dels projectes fins a la seva execució.

En aquest sentit, sota el lema ‘Build better’, Tomorrow.Building World Congress donarà a conèixer noves idees, projectes i sistemes constructius que ajudin a augmentar la productivitat, optimitzar recursos, millorar l’acompliment de terminis, incrementar la qualitat dels projectes i obres, disminuir l’impacte en el medi ambient, i reduir costos.

Fins ara, han confirmat ja la seva participació companyies de reconegut prestigi pel seu ADN innovador com BIOO, Jacobs, New Murabba, Roshn o SPIE, entre d’altres, que mostraran els seus últims desenvolupaments per aconseguir una construcció més circular, eficient i resilient.

Així mateix, l’esdeveniment compta amb el suport d’associacions internacionals com Build Up, el portal oficial de la Unió Europea per fomentar l’eficiència energètica a la construcció, o Women’s New European Bauhaus (WNEB), així com d’entitats nacionals com la Plataforma Tecnològica Espanyola de la Construcció (PTEC) o el Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE), entre d’altres.

La directora de Tomorrow.Building World Congress, Ione Ruete, ha assenyalat que “fins fa pocs anys el sector de la construcció ha sigut un dels més tradicionals i reticents a la innovació. Avui es troba en plena transformació, en continu desenvolupament d’innovacions i a la recerca de noves solucions. Per això, en aquesta edició volem catalitzar aquest canvi i contribuir a una nova manera de construir edificis i ciutats on viure-hi millor i de forma més sostenible”.

Descarbonització i innovació emergent
L’esdeveniment ha organitzat un programa congressual en què destacats experts i ponents nacionals i internacionals debatran i compartiran experiències al voltant dels grans reptes del sector: urbanisme i paisatgisme, tecnologia de la construcció, tecnologia del disseny, edificació descarbonitzada i transformació sostenible dels edificis.

En aquesta mateixa línia, donarà visibilitat a startups digitals del sector (ConTech) i de la gestió immobiliària (PropTech), a la zona Innovation Playground.

Tomorrow.Building World Congress, juntament amb Tomorrow.Mobility World Congress i Tomorrow.Blue Economy World Congress, s’integra en l’oferta de Smart City Expo World Congress 2024, el major esdeveniment mundial sobre ciutats i innovació urbana, que aquest any preveu comptar amb més de 1.100 expositors i representants de 850 ciutats i 140 països.