Smart City Expo Shanghai: Transformació digital para donar forma al futur urbà

La ciutat de Xangai (Xina) s’està preparant per acollir una nova edició de Smart City Expo Shanghai (SCESH), que comença demà i durarà tres dies. L’esdeveniment espera més de 5.000 assistents i 100 expositors, i reunirà experts, empreses innovadores i governs per promoure i crear ciutats més intel·ligents, eficients i respectuoses amb el medi ambient. Amb SCESH, Fira de Barcelona segueix intensificant la seva activitat a la Xina, on ja gestiona dos recintes firals a les ciutats de Nanchang i Xuzhou.

SCESH està coorganitzat pel Consell Xinès per a la Promoció del Comerç Internacional de Xangai (CCPIT Xangai) i Fira de Barcelona, amb el ple suport del Govern Municipal de Xangai i gestionat per Shanghai Intex Exhibition.

Del 12 al 14 d’octubre, la cita oferirà una plataforma d’intercanvi oberta i única per a tots els professionals de governs municipals i empreses que treballen en l’àmbit de les ciutats intel·ligents. Sota el lema “Digital Transformation – Shaping Urban Futures”, l’edició d’enguany se centrarà en temes com la mobilitat intel·ligent, les ciutats inclusives i la millora de la governança urbana.

Entre els ponents que participaran en el programa de la conferència hi ha Ding Bo Tao, subdirector de l’Institut d’Investigació de la Informació de l’Acadèmia de Ciències Socials de Xangai; Han Xin, subdirector de l’Institut de Prevenció i Intervenció en Desastres de Xangai; Xu Huili, director del Centre municipal de Gestió i Operacions Urbanes de Xangai; i Zhu Hao, director del Comitè Professional de Transport Intel·ligent de l’Associació de Transport de Xangai.

L’esdeveniment, celebrat al Shanghai New International Expo Center, espera reunir més de 100 expositors i 5.000 assistents durant els tres dies de celebració.

Ricard Zapatero, director de Negoci Internacional de Fira de Barcelona, ha declarat: “La Xina és sens dubte clau a escala internacional tant en l’àmbit de la innovació urbana com en molts altres. Per aquesta raó, Smart City Expo Xangai és una part important en l’estratègia de crear una plataforma global per a l’intercanvi d’idees i solucions que facin front als reptes urbans i donin forma a un futur més intel·ligent i sostenible. Una estratègia encapçalada pel Smart City Expo World Congress, esdeveniment que se celebra cada any a Barcelona, ciutat agermanada amb Xangai des de 2001“.

L’organització d’edicions internacionals de Smart City Expo World Congress, esdeveniment mundial que es celebra cada any a Barcelona, forma part de l’estratègia d’internacionalització de Fira de Barcelona. Des de 2013, desenes de ciutats d’Estats Units, Amèrica Llatina, Europa i Àsia han acollit l’esdeveniment. Enguany s’han organitzat salons a Curitiba (Brasil), Mèrida (Mèxic), Bogotà (Colòmbia), Santiago del Estero (Argentina) i encara queda per celebrar-ne un a Doha (Qatar).

Fira de Barcelona a la Xina
La Xina no és només una ubicació estratègica en l’àmbit de la innovació urbana. Fira de Barcelona treballa en la promoció d’esdeveniments al país asiàtic i actualment gestiona els recintes de Nanchang i Xuzhou, que acolliran un total de 71 fires i congressos aquest 2023. Es tracta d’un creixement substancial respecte a les 41 celebrades el 2022.
Entre aquests esdeveniments destaca la Fira d’Equipament Educatiu, que ocuparà la totalitat dels 140.000 m² del recinte de Nanchang, i l’Exposició de l’Associació Xinesa de Pràctiques de Laboratori Clínic, que comptarà amb més de 90.000 m² de superfície expositiva. Aquest creixement reforça la posició de Fira de Barcelona com a líder en l’organització d’esdeveniments a escala internacional i contribueix a la seva missió de promoure la innovació i el desenvolupament empresarial.