Smart City Expo reuneix més de 700 ciutats i reforça el seu paper com a gran cimera urbana

Smart City Expo World Congress (SCEWC), l’esdeveniment sobre ciutats i innovació urbana organitzat per Fira de Barcelona, reunirà en la seva onzena edició representants de més de 700 ciutats dels cinc continents, consolidant-se com una de les principals plataformes mundials d’innovació urbana. L’esdeveniment, que se celebrarà del 15 al 17 de novembre al recinte de Gran Via, comptarà amb la presència de representants d’alt nivell de grans ciutats com Amsterdam, Atlanta, Barcelona, Berlín, Boston, Brussel·les, Buenos Aires, Doha, Estocolm, Frankfurt, Kiev, Nova York, París, Quito, Reykjavík, Rio de Janeiro, Roma, Seül, Sidney, Tel Aviv, Tòquio i Viena.

Entre els alcaldes participants hi ha els d’Accra (Ghana), Amman (Jordània), Ashdod (Israel), Barcelona i Bilbao (Espanya), Doha (Qatar), Dún Laoghaire i Limerick (Irlanda), Dubrovnik i Split (Croàcia ), Incheon (Corea del Sud), Nagoya i Yokohama (Japó), Nova Orleans (Estats Units), Podgorica (Montenegro), San Juan (Puerto Rico), Reykjavík (Islàndia), Vilnius (Lituània) i Yangon (Myanmar).

Una delegació d’alt nivell de Kiev visitarà SCEWC. Diversos representants de la ciutat participaran en les conferències i també es mostrarà la situació de la capital ucraïnesa després de mesos de guerra a través de dispositius de Realitat Virtual a l’estand de la Comissió Europea. La representació de governs municipals inclou també delegats de Bagdad, Brasília, Bucarest, Dortmund, Dublín, Dubrovnik, Eindhoven, Florència, Freetown, Incheon, Lisboa, Marrakech, Munic, Nova Orleans, Oporto, Quito, Rosario, Santiago de Xile, Sao Paulo, Turíngia, Ulán Bator, Vilna, Yakarta, Yokohama i Zúrich.

A més, l’espai d’exposició del SCEWC acollirà pavellons de països com Alemanya, Àustria, Bèlgica, Brasil, Canadà, Xile, Corea del Sud, Espanya, Estats Units, Estònia, Finlàndia, França, Índia, Israel, Itàlia, Japó, Letònia, Luxemburg, Mèxic, Irlanda del Nord, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, República Txeca i Suècia, així com estands de la Comissió Europea, UN Habitat i el World Economic Forum.

El director de SCEWC, Ugo Valenti, ha afirmat que “convertir-se una vegada més en la capital mundial de les ciutats intel·ligents és un gran honor per a Smart City Expo World Congress. Acollir representants de 700 ciutats, així com un important nombre d’alcaldes i ministres reforça el nostre paper com a plataforma clau en l’agenda global d’innovació. Barcelona i l’esdeveniment són més que el lloc on es reuneixen les organitzacions del sector amb els seus clients, s’han convertit en un motor d’innovació i canvi en el panorama urbà. Poder ajudar a transformar el món en un lloc millor per als seus habitants i per aconseguir un planeta més sostenible i habitable ha estat el nostre objectiu des del primer dia“.

Cal destacar que la meitat de les 50 principals metròpolis incloses en l’Índex Global de Ciutats 2021 de la consultora nord-americana A.T. Kearney participaran a SCEWC. Nova York, Londres, París i Tòquio continuen liderant la llista, mentre que d’altres com Doha figuren entre les que més han millorat en l’últim any. L’activitat empresarial, la resiliència, l’atracció de talent o la vida cultural són alguns dels paràmetres utilitzats per elaborar aquesta classificació.

Infraestructures, mobilitat i nous materials
SCEWC se celebrarà juntament amb altres esdeveniments centrats en la mobilitat i els nous materials: Tomorrow.Mobility i PUZZLE X. El primer d’ells està coorganitzat per EIT Urban Mobility, una iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia, organisme de la Unió Europea, i celebrarà la seva segona edició. Abordarà reptes urgents com situar el Transport Públic com a prioritat global en un context d’augment dels preus de l’energia, utilitzar zones de baixes emissions, electrificació i micromobilitat per aconseguir la neutralitat en carboni al més aviat possible, i desenvolupar amb seguretat la Mobilitat Aèria Urbana.

A més, SCEWC també acollirà per segona vegada PUZZLE X. L’esdeveniment pretén aprofitar el potencial dels anomenats materials de frontera per resoldre alguns dels reptes als quals s’enfronta la societat. Entre les tecnologies clau que es presentaran hi ha els materials quàntics, els materials de baixa dimensió i els materials 2D com el grafè.

Barcelona, 26 de octubre de 2022