Smart City Expo Latam Congress reunirà  300 ciutats de 45 països

El centre de convencions Siglo XXI de la ciutat mexicana de Mèrida acull del 23 al 25 de maig la vuitena edició de Smart City Expo Latam Congress (SCELC), l’esdeveniment sobre innovació urbana líder a Llatinoamèrica. El certamen reunirà 300 municipis i governs de 45 països, així com 200 institucions i empreses i 300 ponents.

Organitzat per Fira de Barcelona, amb la col·laboració del govern estatal del Yucatán i l’alcaldia de Mèrida, la vuitena edició de SCELC té per objectiu impulsar estratègies que transformin ciutats i territoris per tal que siguin més sostenibles, verds i inclusius.

Sota el lema “Projectes viables, impactes reals”, Smart City Expo Latam Congress comptarà amb més de 300 experts nacionals i internacionals que debatran els principals reptes de la transformació de ciutats al continent al voltant de sis àrees de coneixement: espais urbans, transformació digital, canvi climàtic i territoris sostenibles, destinacions intel·ligents, societat connectades i ciutats que cuiden.

Entre els ponents, destaca la participació del principal referent mundial sobre mobilitat urbana i també director científic i catedràtic de la Universitat de la Sorbona, Carlos Moreno, que parlarà del seu model de “ciutats dels 15 minuts”, així com de Philippa Roberts, CEO i cofundadora de Binit Group, una companyia que dissenya estratègies per ajudar les empreses a reciclar més i a reduir el malbaratament.

SCELC també ha previst una zona expositiva amb més de 200 empreses i institucions que donaran a conèixer propostes, solucions i casos d’èxit que han impactat positivament en la societat, contribuint al creixement de ciutats i regions més sostenibles i avançades tecnològicament.

Reconeixements smart
Amb l’objectiu d’impulsar la transformació urbana a l’entorn, SCELC ha tornat a convocar els Latam Smart City Awards que distingiran les iniciatives més innovadores en quatre categories: Ciutat Latam, Transformació Digital,  Desenvolupament Urbà Sostenible i Mobilitat, i Societat Equitativa i Col·laborativa, amb finalistes de ciutats de Brasil, Colòmbia, Uruguai, Xile, Mèxic, Colòmbia i Argentina.

Una altra de les novetats, és la co-celebració de Tomorrow.Mobility, l’esdeveniment de Fira de Barcelona que promou el disseny i l’adopció de nous models de mobilitat urbana sostenible. El saló organitzarà conferències i comptarà amb un espai expositiu on es donaran a conèixer les últimes solucions en mobilitat i transport.

Estratègia d’internacionalització
Aquest 2023, se celebren set edicions internacionals de Smart City Expo World Congress, la cimera líder mundial sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona i que viurà la seva 12a edició del 7 al 9 de novembre al recinte de Gran Via.

Una d’elles ja s’ha fet, Smart City Expo Curitiba, que va tenir lloc del 22 al 24 de març, mentre que les altres sis, a banda de Smart City Expo Latam Congress, tindran lloc properament Smart City Expo Bogotà (31 de maig – 2 de juny); Smart City Expo Santiago del Estero (14-16 de juny); Smart City Expo USA (3-4 d’octubre); Smart City Expo Doha (10-11 d’octubre); i Smart City Expo Shanghai (12-14 d’octubre).

Barcelona, 23 de maig de 2023

Albert Sas i Gimeno
932332378
asas@firabarcelona.com