Smart City Expo 2023 projecta la “Nova Era Urbana” en una edició de rècord 

Smart City Expo World Congress (SCEWC), l’esdeveniment de referència internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzat per Fira de Barcelona, celebrarà una edició rècord el 2023. Del 7 al 9 de noviembre i sota el lema “Benvinguts a la Nova Era Urbana” el saló i congrés registrarà un creixement del 55% en la seva superfície d’exposició i del 20% en assistents, amb més de 1.000 expositors, 25.000 visitants professionals i representants de més 800 ciutats i 140 països, convertint la pròxima edició en la més gran fins ara.

L’esdeveniment es consolida com el major fòrum mundial dedicat a les solucions i projectes urbans innovadors i a les estratègies per transformar les metròpolis actuals en espais més sostenibles, eficients i habitables. Per assolir aquest objectiu, SCEWC estructurarà el programa congressual en vuit eixos principals: Tecnologies Habilitadores, Energia i Medi Ambient, Mobilitat, Governança, Vida i Inclusió, Economia, Infraestructures i Edificis, Seguretat i Protecció, i Economia Blava.

El director de SCEWC evento, Ugo Valenti, ha afirmat que “l’edició de 2023 de Smart City Expo serà la més gran de la història i assistirem al retorn de l’ecosistema d’innovació urbana amb tota la seva força. Ha arribat el moment d’anar més enllà dels somnis i la inspiració. Enmig de l’anomenada “Dècada d’Acció“, hem de predicar amb l’exemple i preparar les nostres ciutats per al futur, de manera que puguin ser més sostenibles, eficients i habitables. Moltes ja estan en el bon camí, i Smart City Expo World Congress és una oportunitat per contribuir a aquest objectiu col·lectiu“.

A falta de sis mesos, SCEWC ja ha reservat el 95% de la superfície d’exposició i comptarà al recinte de Gran Via amb més de 1.000 expositors, com Aramco, Axis, Cisco, Dell, Deloitte, Mercedes-Benz, Microsoft, Smart Ports: Piers of the Future i Sorigué, i els pavellons de països i ciutats com Alemanya, Brasil, Xina, Corea, Estats Units, Estònia, França, Índia,  Israel, Itàlia, Japó, Mèxic, Països Nòrdics i Polònia, entre altres.

Hub global d’innovació
A més, Tomorrow.Building, Tomorrow.Mobility i Tomorrow. BlueEconomy -centrada en les oportunitats que ofereix l’economia blava- se celebraran al costat de SCEWC per reforçar el paper de l’esdeveniment i de Barcelona com a hub global de solucions intel·ligents i donar respostes als reptes als quals s’enfronten les ciutats d’avui.

En la seva última edició, SCEWC també es va celebrar juntament amb Tomorrow.Mobility, organitzat conjuntament per Fira de Barcelona i EIT Urban Mobility, i va reunir més de 700 ciutats dels cinc continents, 853 expositors i més de 400 ponents, dels quals més de la meitat eren dones. L’esdeveniment va registrar un important creixement acollint més de 20.000 assistents de 134 països, gairebé un 50% més que el 2021, i situant la plataforma en xifres prepandèmiques.