Smart City Expo 2023 descobreix els plans de futur d’Airbnb i el FC Barcelona

Smart City Expo World Congress (SCEWC), la cimera internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona, es convertirà en l’escenari on organitzacions globals com Airbnb i el FC Barcelona, entre d’altres, revelaran els seus plans urbans de futur. Del 7 al 9 de novembre, la cita reunirà més de 1.000 expositors i representants de 800 ciutats, la seva major edició fins a la data, per compartir projectes i solucions amb els 25.000 assistents previstos.

Entre els plats forts del SCEWC destaquen les ponències del cofundador i director d’Estratègia d’Airbnb, Nathan Blecharczyk, que parlarà de com afronta l’empresa el futur, i del FC Barcelona, els representants del qual explicaran com el conegut club de futbol lidera la transformació urbana dels voltants del seu estadi.

En les últimes dècades, Airbnb ha transformat la forma com la gent viu, treballa i viatja, i ara que després de la pandèmia els viatges han tornat a Europa, Airbnb vol ajudar a fer front al turisme excessiu i ha llançat noves funcions per ajudar a repartir els hostes i els beneficis per tot Europa. Nathan Blecharczyk revelarà com l’empresa vol treballar amb ciutats i governs per donar suport a un turisme sostenible.

La construcció del nou Spotify Camp Nou, com a part del projecte ambiciós Espai Barça, està cridada a impulsar una profunda transformació urbana al seu voltant. Més enllà de ser un estadi de futbol de fama mundial, el coliseu redissenyat servirà com a centre del teixit urbà, redefinint el seu entorn mitjançant la millora de les infraestructures, la modernització de les instal·lacions i l’aposta per la sostenibilitat. Aquesta metamorfosi urbana pretén millorar la qualitat de vida dels residents, reforçant la reputació de Barcelona com a ciutat d’innovació i progrés.

Altres ponents destacats són la informàtica Margaret Mitchell, experta en biaix algorítmic, l’advocada especialitzada en IA Micaela Mantegna i l’experta en desenvolupament sostenible Claire O’Neill, exministra d’Energia i Creixement Net del Regne Unit. El congrés estructurarà el seu programa en vuit eixos per cobrir els principals reptes urbans als quals s’enfronten actualment les ciutats de tot el món: Tecnologies Habilitadores, Energia i Medi Ambient, Mobilitat, Governança, Vida i Inclusió, Economia, Infraestructures i Edificis, Seguretat i Protecció, i Economia Blava.

A més de les conferències, SCEWC comptarà amb un espai d’exposició complet, amb empreses com AWS, Aramco, Axis, Cisco, Dassault Systemes, Dell, Deloitte, FCC, Honeywell, Microsoft, Nvidia, PWC, Roshn, Siemens, Smart Ports: Piers of the Future, i Veolia. L’esdeveniment comptarà també amb pavellons de països i ciutats de tot el món, com Alemanya, Aràbia Saudita, Brasil, Xina, Corea, Estats Units, Estònia, França, Índia, Israel, Itàlia, Japó, Mèxic, Països Nòrdics, Polònia i Portugal, entre d’altres.

Hub global d’innovació
A més, Tomorrow.Building, Tomorrow.Mobility, Tomorrow.BlueEconomy -centrat en les oportunitats de l’economia blava- i PUZZLEX se celebraran juntament amb el SCEWC per reforçar el paper de l’esdeveniment i de Barcelona com a centre mundial de solucions intel·ligents i oferir respostes als reptes als quals s’enfronten les ciutats d’avui en dia.