Nova York acull el tercer Smart City Expo USA amb la inclusivitat com a eix principal

Fira de Barcelona aterra a Nova York amb una nova edició de Smart City Expo USA (SCEUSA), l’edició nord-americana de l’esdeveniment líder de ciutats intel·ligents que tindrà lloc del 22 al 23 de maig amb més de 100 ponents, 300 representants governamentals i 100 empreses i institucions participants. El principal certamen sobre innovació urbana als Estats Units abordarà com les ciutats intel·ligents han de treballar per a ser més inclusives en el seu procés de transformació.

Organitzat per Fira de Barcelona, amb la col·laboració de la National League of Cities, la African American Mayors Association i l’Oficina de l’alcalde de Nova York, SCEUSA tindrà lloc en el centre de convencions Pier 36 de Nova York sota el lema ‘The Future is Here: Leading Cities into an Inclusivament 21st Century’.

El saló té com a objectiu explorar les oportunitats de progrés econòmic que ofereix la transformació digital, analitzar les tendències més actuals i emergents en l’àmbit tecnològic, i construir debats amb l’objectiu de crear urbs més connectades, equitatives i que fomentin el desenvolupament i benestar de les persones i les seves comunitats.

L’alcalde de Nova York, Eric Adams, ha assegurat que “Nova York sempre ha estat una ciutat d’innovadors i per això m’enorgulleix acollir Smart City Expo USA 2024. La tecnologia pot ajudar-nos a aconseguir grans coses, des d’abordar el canvi climàtic fins a millorar la seguretat pública, i si la utilitzem adequadament pot ajudar-nos a construir ciutats del segle XXI que funcionin millor per a totes les persones”.

De la seva banda, el director de Negoci Internacional de Fira de Barcelona, Ricard Zapatero, ha afirmat que “celebrem que una metròpoli com Nova York entri a formar part del grup de ciutats de tot el món que acullen Smart City Expo”. Per a Zapatero, “estem segurs que el seu lideratge, influència global i dinamisme aportarà un nou impuls a la transformació urbana.

El congrés, eix principal
L’edició novaiorquesa de Smart City Expo USA girarà entorn d’un congrés amb cinc eixos temàtics principals: Infraestructura i disseny; Energia i sostenibilitat: Mobilitat i transport; Tecnologies d’avantguarda; Legislació, Polítiques i Finances; i Seguretat i compromís civil. Més de 100 ponents abordaran qüestions com el paper de la Intel·ligència Artificial en la transformació urbana sostenible, la sanitat impulsada per les dades, la connectivitat universal, la nova mobilitat sostenible i la ciberseguretat.

SCEUSA també comptarà amb un espai expositiu que reunirà més de 100 empreses i institucions per a mostrar projectes i solucions innovadores en l’àmbit urbà. Entre els expositors figuren Accenture, Dell Technologies, Esri, Google, Helium, KPMG, Mastercard, Microsoft, TerraGo Technologies i Volta Charging, entre d’altres.

Fira de Barcelona al món
La celebració d’edicions internacionals de Smart City Expo World Congress, el saló líder mundial sobre innovació urbana que organitza anualment Fira de Barcelona, forma part de l’estratègia d’internacionalització de la institució firal barcelonina.

Multitud de ciutats als Estats Units, Amèrica Llatina, Europa o Àsia han acollit edicions de l’esdeveniment des de 2013. Enguany, s’organitzen a Curitiba (el Brasil), Riad (l’Aràbia Saudita), Santiago del Estero (l’Argentina), Mèrida (Mèxic), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Hangzhou (la Xina) i Doha (Qatar).

Barcelona, 14 de mayo de 2024

Folc Lecha
932332378
flecha@firabarcelona.com