L’Smart City Expo més gran crida les ciutats a “viure millor” en l’edició de 2024

Smart City Expo World Congress (SCEWC), la cimera internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona, celebrarà el 2024 la seva major edició fins ara. Sota el lema “Live Better”, la fira i congrés experimentarà un creixement del 30% respecte a l’edició rècord del 2023. La cita, que se celebra cada any a Barcelona, acollirà 1.100 expositors, 850 ciutats i més de 25.000 assistents del 5 al 7 de novembre i ocuparà els pavellons 2 i 3 del recinte de Gran Via.

L’esdeveniment abordarà les estratègies per transformar les metròpolis actuals en espais més sostenibles i habitables, reunint empreses líders de tot el món per mostrar les últimes solucions i tecnologies per fer més eficients les ciutats en àrees com la mobilitat, els serveis públics, els subministraments, la participació ciutadana i la sostenibilitat.

En aquest sentit, SCEWC reunirà en el seu congrés més de 600 ponents i experts internacionals que compartiran les últimes experiències i avenços en transformació urbana en un programa de conferències estructurat al voltant de vuit eixos temàtics: Tecnologies Habilitadores, Energia i Medi Ambient, Mobilitat, Governança, Vida i Inclusió, Economia, Infraestructures i Edificis, i Seguretat i Protecció.

El director del certamen, Ugo Valenti, ha afirmat que “en la propera edició volem fixar un objectiu comú per a la innovació urbana a tot el món: millorar el benestar, crear oportunitats i fomentar una millor relació amb el nostre planeta i les nostres comunitats. Si volem viure millor hem de replantejar-nos el nostre mode de vida, aprofitant la tecnologia, la innovació i la col·laboració. Líders de la indústria, funcionaris públics, investigadors i emprenedors es reuniran a Smart City Expo World Congress per abordar les complexes qüestions que estan al cor del nou model de ciutat”.

Hub global d’innovació

El 2024, SCEWC aprofundirà en el potencial de les noves tecnologies i en el paper que juguen les startups en el seu procés de desenvolupament. Per aconseguir-ho, l’esdeveniment estrenarà l’Innovation Playground, un espai per connectar els principals actors de l’ecosistema global d’innovació, incloent-hi empreses emergents, inversors, governs, corporacions i centres de recerca. A més, SCEWC també acollirà la tercera edició del Barcelona Deep Tech Summit, un esdeveniment organitzat per Barcelona Activa centrat en l’emprenedoria científic-tecnològica i les spin-offs universitàries.

Per completar aquesta irrepetible combinació d’esdeveniments, el recinte de Gran Via també serà la seu de la tercera edició de Tomorrow.Mobility, esdeveniment organitzat conjuntament per Fira de Barcelona i EIT Urban Mobility amb l’objectiu de desenvolupar un nou paradigma de mobilitat urbana sostenible; i les segones edicions de Tomorrow Building, centrada en la construcció innovadora, i Tomorrow.Blue Economy, orientada a aprofitar tot el potencial dels recursos oceànics per a un creixement econòmic sostenible