Les Big Tech oferiran solucions a la indústria al Barcelona Cybersecurity Congress

El Barcelona Cybersecurity Congress (BCC) reunirà, del 21 al 23 de maig a Fira de Barcelona, una important mostra de l’ecosistema de la ciberseguretat internacional amb la presència d’empreses líders que oferiran els darrers sistemes de protecció digital per a la indústria, i la participació de grans experts que debatran sobre els principals reptes en aquest camp, en un món cada cop més connectat.

 

 

 

Les fàbriques, indústries i empreses de tot el món s’estan transformant ràpidament per adaptar-se al món digital. Això les fa més àgils, competitives i sostenibles però també més vulnerables. En aquest sentit, més del 60% d’empreses espanyoles van patir ciberatacs durant el 2023 segons dades d’INCIBE (Institut de Ciberseguretat d’Espanya), i el Parlament Europeu ha aprovat recentment la Llei de Ciberresiliència, un nou marc normatiu que obligarà els fabricants de hardware i software a integrar en els seus productes més requisits de seguretat informàtica.

En aquest context, el Barcelona Cybersecurity Congress, organitzat per Fira de Barcelona juntament amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya (ACC), ha fixat per a la propera edició els seus eixos temàtics al voltant de grans desafiaments per a les companyies com la Intel·ligència i Vigilància d’Amenaces, Mesures de Seguretat Sòlides, Formació i sensibilització dels empleats, Solucions de Gestió Compliance, Governança de Dades i Privadesa, i Tecnologia per a la Regulació.

En sentit, el BCC ja compta amb la participació confirmada d’empreses especialitzades en el desenvolupament de solucions per minimitzar l’impacte dels ciberdelinqüents com Cloudflare, Crowdstrike, Fortinet ManageEngine, Sentinel One, SoSafe, Telefonica Tech o Threatlocker, entre d’altres.

A més, a la part congressual i sota la direcció tècnica de l’International Society of Automation (ISA), es duran a terme més de 60 sessions en què participaran ponents com Andrew Rose, director de seguretat de SoSafe; Daniele Molteni, cap de producte de Cloudflare; Tom Liston, conseller delegat de Bad Wolf Security; o Steve Mustard, expresident d’ISA i consultor independent en automatització.

El director de l’esdeveniment, Marc Tarragó, ha assenyalat que “l’increment en el nombre de dispositius connectats a tot el món fa créixer la ciberdelinqüència, cosa que obliga la indústria a una constant actualització dels seus sistemes de seguretat digital”. I afegeix, “per això, Barcelona Cybersecurity Congress posarà a l’abast de les empreses l’última protecció tecnològica en un entorn on els millors professionals del sector es reuniran i debatran sobre les solucions d’avui i els reptes de demà”.

El conegut com a “hacking ètic” tindrà també espai al Hacking Village, en què, amb la col·laboració de partners com Caixa Bank Tech, S21SEC o Recorded Future, alguns hackers posaran en pràctica les seves habilitats i compartiran els seus coneixements en aquest àmbit. A més, l’Acces 2 Market, que organitzen conjuntament l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, l’Institut Nacional de Ciberseguretat d’Espanya (INCIBE) i el Centre Europeu de Competències de Ciberseguretat (ECCC), posarà en contacte responsables de seguretat de la informació (CISO) amb diverses empreses i proveïdors de productes relacionats amb la salut i les infraestructures en ciberseguretat.

BCC se celebrarà del 21 al 23 de maig al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona juntament amb l’IOT Solutions World Congress, l’esdeveniment internacional sobre la transformació de la indústria a través de tecnologies disruptives.