La construcció més disruptiva i sostenible es dona cita a Tomorrow.Building World Congress

Donar a conèixer els projectes més trencadors per impulsar la construcció innovadora i sostenible. Aquest és el principal objectiu de Tomorrow.Building World Congress, esdeveniment que compta amb la participació de companyies capdavanteres en la transformació del sector, així com de startups amb iniciatives noves. Promourà també el debat sobre el futur del sector amb un centenar d’experts que abordaran els reptes en descarbonització, digitalització i desenvolupament urbà sostenible.

L’esdeveniment reuneix, del 7 al 9 de novembre, en el marc de l’Smart City Expo World Congress unes 50 empreses caracteritzades pel seu esperit disruptiu i el ferm compromís amb la sostenibilitat per transformar el sector de la construcció.

Destaquen grans companyies internacionals com Samsung C&T Corporation i Siemens, líders en el desenvolupament de ciutats intel·ligents; Samoo Architects & Engineers, firma coreana d’arquitectura amb dissenys sostenibles i eficients a tot el món, així com CBRE, Drees&Sommer, Johnson Controls, Roshn Group o SPIE. També hi haurà lloc per a empreses amb projectes innovadors com Bioo, que ha desenvolupat una iniciativa per produir electricitat a través de la fotosíntesi de les plantes.

La directora de Tomorrow.Building World Congress, Ione Ruete, ha assenyalat que “hem aconseguit reunir grans empreses de rellevància internacional per fomentar les oportunitats de negoci i obrir portes a nous mercats, així com a donar a conèixer els nous avenços tecnològics per a una construcció industrialitzada i modular més eficient, circular i sostenible”. Ha afegit que “en aquest sentit, el perfil dels visitants és el d’un elevat poder de decisió i compra al segment immobiliari i de constructores d’infraestructures de tot el món”.

Tecnologia i descarbonització
L’esdeveniment també vol impulsar el coneixement i el debat del sector en qüestions com tecnologia de disseny, districtes verds, descarbonització o Prop Tech, així com problemàtiques de les urbs d’avui i del futur com l’accés a l’habitatge assequible i sostenible, si les ciutats estan preparades per acollir persones refugiades o l’acceleració de la transició energètica.

Per això presenta un programa congressual amb un centenar d’experts entre els quals destaquen, entre d’altres, el nord-americà Nathan Blecharczyk, cofundador i director d’estratègia de la plataforma Airbnb; l’arquitecta libanesa especialista en Intel·ligència Artificial, Chantal Matar; l’alemany Peter Körte, director de tecnologia de Siemens; la nord-americana Peggy Deamer, professora emèrita de l’Escola d’Arquitectura de Yale i fundadora de The Architecture Lobby; l’espanyola Natalia Olivera, arquitecta i especialista a BIM; o l’italià Piero Pelizzaro, director del hub nacional per a la regeneració d’edificis públics i expert en polítiques de canvi climàtic.

A més, el FC Barcelona donarà a conèixer al programa de ponències els últims detalls del projecte de construcció del nou Spotify Camp Nou i la seva iniciativa de renovació del seu entorn urbanístic, Espai Barça.

Tomorrow.Building, juntament amb Tomorrow.Mobility i Tomorrow.Blue Economy, s’integra a l’oferta de Smart City Expo World Congress 2023, l’esdeveniment mundial més gran sobre ciutats i innovació urbana, que aquest any comptarà amb més de 1.000 expositors, i preveu atreure més de 25.000 visitants professionals i representants de més 800 ciutats i 140 països.