IOTSWC 2024 tanca una edició centrada en la disrupció, els xips i la ciberseguretat

IOT Solutions World Congress (IOTSWC), el principal esdeveniment internacional sobre la transformació de la indústria a través de les tecnologies disruptives, ha tancat avui les portes de la seva vuitena edició després de tres dies de gran activitat al recinte de Gran Via. Amb 377 empreses expositores, 98 conferències i sessions, i més de 150 experts, el saló ha reforçat la seva posició com a plataforma de referència per a la transformació digital de tots els sectors industrials.

Organitzat per Fira de Barcelona, IOTSWC 2024 ha reunit prop de 11.000 visitants que han pogut comprovar com les últimes innovacions industrials desenvolupades a través de tecnologies disruptives com l’Internet de les Coses, els Bessons Digitals, la Intel·ligència Artificial, la Realitat Augmentada i Virtual i la connectivitat 5G estan oferint a les empreses noves eines i estratègies per superar els seus reptes de futur.

Empreses líders com AWS, Deutsche Telekom IOT, Digicert, Emnify, Faircom, KNX Association, iot squared, ST Microelectronics, Thales i Txone, entre altres, han exposat les seves solucions i entre els ponents del congrés han destacat Elisa Rönkä, Global Head of Digital Buildings SaaS Sales de Siemens; Lucy Han, Vicepresidenta Executiva de Building and Home Automation Solutions a ABB; Megan Samford, Directora de Seguretat de Productes a Schneider Electric; Madhu Pai, Global Partner Tech Lead for Manufacturing a Amazon Web Services; i Soloman Almadi, Senior Engineering Consultant a Saudi Aramco.

El director de IOTSWC, Marc Tarragó, ha assenyalat que “durant tres dies IOTSWC ha estat un aparador excepcional de les solucions i tecnologies que estan remodelant el panorama industrial. Els visitants han pogut descobrir que la digitalització pot portar les seves empreses i negocis més enllà, mentre que els experts i expositors han proporcionat un full de ruta precís de com aconseguir-ho“.

A més, la Xina ha estat el país convidat de IOTSWC 2024. Una delegació oficial del país asiàtic ha viatjat a Barcelona per promoure negocis i ha presentat al seu pavelló 10 empreses líders en alta tecnologia. En aquesta línia, l’esdeveniment ha rebut delegacions de Brasil, Dinamarca, Índia, Turquia i Gal·les, així com a “hosted buyers” de països com Polònia, Alemanya, França i Ghana.

Xips i ciberseguretat

Els semiconductors també han estat protagonistes a IOTSWC. El seu paper clau en una societat cada cop més digitalitzada ha tingut la seva correspondència en una àrea dedicada dins del saló. Entre les firmes d’aquest sector han figurat ST Microelectronics, Lacroix, Tessolve, Würth Elektronik i una representació d’empreses locals com Draco Systems, Iqneo, Imasenic, Mobile Knowledge, Monocrom, Openchip, QPlox, Semidynamics, Sensing & Control, SGS Brightsight, TEF i Trace ID.

L’esdeveniment s’ha celebrat conjuntament amb la cinquena edició del Barcelona Cybersecurity Congress, organitzat per Fira de Barcelona i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, que ha posat de relleu la importància de la ciberseguretat en un món connectat i ha comptat amb empreses com Anomaly, Cloudflare, Crowdstrike, Forcepoint, Fortinet, ManageEngine, Palo Alto Networks, Sentinel One, SoSafe, Telefónica Tech o Threatlocker. El certamen ha comptat amb un Hacking Village amb tallers i activitats, entre les quals s’han inclòs diverses competicions de hacking ètic.

El compromís amb la sostenibilitat de l’esdeveniment s’ha plasmat en el Green Tunnel que els congressistes han creuat per assistir a les conferències. Per cada participant que ha passat pel túnel, l’esdeveniment plantarà un arbre, resultant en una xifra final de 7.733.

Les pròximes edicions d’IOT Solutions World Congress i Barcelona Cybersecurity Congress tindran lloc del 13 al 15 de maig de 2025 al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.