IOT Solutions World Congress presentarà a la indústria el més últim en tecnologia disruptiva

IOT Solutions World Congress (IOTSWC), el principal esdeveniment global en transformació de la indústria mitjançant l’ús de tecnologies disruptives, donarà a conèixer els últims avenços i tendències en aquest àmbit. Del 21 al 23 de maig, el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona aplegarà més de 400 expositors i 250 experts i convertirà el recinte firal en l’epicentre de la modernització del sector manufacturer.

La vuitena edició del certamen ha estructurat les 125 ponències del seu programa al voltant de quatre grans desafiaments: Transformació possibilitada per la Tecnologia, Canvi climàtic i Sostenibilitat, Normativa i Estàndards, i Seguretat i Ciberseguretat. Les conferències mostraran com aquests reptes poden trobar solució a l’IoT (Internet de les Coses), Intel·ligència Artificial, Digital Twins, Edge Computing, Realitat Augmentada, Realitat Virtual, connectivitat 5G, Energies Renovables, Cloud Computing, Big Data Analytics i Robòtica de Processos.

Entre els experts que participaran al congrés, comissariat per la Societat Internacional d’Automatització (ISA, en anglès), hi figuren Elisa Rönkä, directora global de Vendes de SaaS d’Edificis Digitals de Siemens; Lucy Han, vicepresidenta executiva de Solucions d’Automatització d’Edificis i Habitatges d’ABB; Megan Samford, directora de Seguretat de Productes de Schneider Electric; Madhu Pai, director tècnic de Fabricació per a socis globals d’Amazon Web Services; Soloman Almadi, consultor sènior d’enginyeria de Saudi Aramco; o Didem Ün Ates; assessora operativa en Intel·ligència Artificial de Goldman Sachs.

El director de l’IOTSWC, Marc Tarragó, ha manifestat que “el nostre esdeveniment reuneix tot l’ecosistema tecnològic a nivell global perquè la indústria pugui aprofitar el poder de la tecnologia amb l’objectiu que sigui capaç de superar els seus desafiaments més grans”.

Empreses líders transformadores
La zona expositiva comptarà amb més de 400 empreses capdavanteres en el camp de les solucions transformadores com ABB, Digicet, Emnify, Faircom, KNX, iot squared, ST Microelectronics o Txone. L’oferta de IOTSWC es completa amb una àrea específica per al sector dels semiconductors, una Zona de Testbeds, un Pavelló de Startups, l’espai de Dones i Diversitat a la Indústria, i el Garden, l’entorn de networking del saló.

L’esdeveniment ha estat dissenyat sota criteris de sostenibilitat i circularitat realitzat amb materials reciclats i reciclables.

Segons dades de Statista, l’Internet de les Coses manté una tendència constant a l’alça, ja que el 2023 van ser 16.700 milions les unitats de dispositius connectats a tot el món mentre que el 2024 es preveu que s’arribin als 19.200 milions.

IOTSWC 2024 se celebrarà conjuntament amb la quarta edició del Barcelona Cybersecurity Congress, un esdeveniment anual coorganitzat amb la Generalitat de Catalunya que té com a objectiu principal estendre la cultura de la ciberseguretat a totes les indústries.