IOT Solutions World Congress completa una edició marcada per la indústria 5.0 eficient i sostenible

L’IOT Solutions World Congress (IOTSWC), el principal esdeveniment internacional dedicat a la transformació de la indústria a través de les tecnologies disruptives, tanca avui les portes de la setena edició després de tres jornades de gran activitat al recinte de Gran Via. Amb un total de 330 expositors, 172 conferències i sessions, i més de 250 experts nacionals i internacionals, la setena edició del saló ha consolidat el seu posicionament com a gran plataforma per a la transformació digital de tots els sectors industrials.

Organitzat per Fira de Barcelona i l’Industry IOT Consortium® (IIC™), IOTSWC 2023 ha rebut més de 15.500 visitants, un 30% més que en la passada edició, que han pogut comprovar in situ com les darreres innovacions desenvolupades amb tecnologies disruptives com l’Internet de les Coses, els Bessons Digitals, la Intel·ligència Artificial, la Realitat Augmentada i Virtual o la connectivitat 5G seran les grans protagonistes de l’adopció de noves tecnologies per part d’indústries de diferents sectors.

Firmes líders com ABB, Amazon Web Services, Device Authority, Entrust, Emnify, Faircom, KNX, STMicroelectronics, Nozomi Networks, Relayr, Sternum, Deutsche Telekom i TxOne, entre d’altres, i ponents com Séan O’Reagain, cap adjunt de la Unitat d’Indústria 5.0 de la Comissió Europea; Jessica Poliner, director executiu de Relayr; o Michael Grieves, director executiu i científic en cap del Digital Twin Institute, considerat el pare dels Digital Twins, han fet possible una de les millors edicions de l’IOTSWC.

El seu director, Roger Bou, ha assenyalat que “el 2023, IOTSWC ha registrat una alta participació de professionals de perfil alt i executiu que han pogut descobrir les solucions i tecnologies que les empreses expositores han mostrat a l’esdeveniment per contribuir a la digitalització de la indústria”.

En aquest sentit, el president de l’IIC, Bill Hoffman, ha afirmat que “l’assistència i les interessants novetats presentades han fet de l’edició de 2023 una de les millors de la historia del certamen”.

La ciberseguretat, factor crític
La quarta edició del Barcelona Cybersecurity Congress, organitzat per Fira de Barcelona i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ha posat de manifest la importància que té la ciberseguretat com un dels reptes més crítics als quals s’enfronta un món cada cop més digitalitzat. El BCC ha comptat amb companyies com Cloudflare, Fortinet, Knowbe4, ManageEngine, S21sec, SentinelOne o Telefònica Tech. A més, l’esdeveniment va organitzar un Hacking Village amb tallers i activitats, incloent-hi diverses competicions de hacking ètic.

La propera edició d’IOT Solutions World Congress i Barcelona Cybersecurity Congress tindrà lloc del 21 al 23 de maig al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.