Fira destaca el paper de motor econòmic de les fires al Global Exhibitions Day

Fira de Barcelona se suma avui al Global Exhibitions Day (Dia Internacional de les Fires), una iniciativa de la Global Association of the Exhibition Industry (UFI), l’associació d’operadors firals d’arreu del món, per posar en valor el paper de les fires i els congressos com a motor econòmic i social. Segons les últimes dades disponibles de la UFI, l’impacte generat pel sector ascendeix a gairebé 300.000 milions d’euros.

En la seva novena edició, el Global Exhibitions Day, que compta amb la participació d’organitzadors i operadors firals, recintes, centres de convencions i associacions de 115 països, posa el focus en la importància de les fires com a plataforma de dinamització econòmica, però també cultural i social.

Per al director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, “les fires són vehicles clau de coneixement i negoci, com ha quedat demostrat sobretot en els últims anys, amb una ràpida recuperació de l’activitat que pocs podien preveure. La nostra voluntat és continuar fomentant aquesta activitat de manera sostenible i impulsar el paper de fires i congressos com fòrums d’innovació, de dinamització econòmica i de transformació social“.

En base a les dades de la UFI recollides en un informe elaborat per l’Oxford Economics, cada any se celebren al món 32.000 fires professionals, que reuneixen 4,8 milions d’empreses expositores i 353 milions de visitants. Es calcula que la indústria firal mundial genera 3,4 milions de llocs de treball directes i indirectes. Europa encapçala el rànquing firal en quant a nombre de visitants amb 112 milions, seguit de Nord-Amèrica amb 92,3 milions d’assistents i Àsia-Pacífic amb 89,7 milions d’euros.

Gran activitat i impacte
En aquest context, Fira de Barcelona va obtenir el 2022 uns resultats excepcionals propers als aconseguits abans de la pandèmia, amb uns ingressos de més de 211 milions d’euros, i un Ebitda rècord de 36,9 milions d’euros. Les expectatives per al 2023 són també molt positives i s’espera superar novament els 200 milions d’euros d’ingressos gràcies a la intensa activitat prevista als tres recintes firals –Montjuïc, Gran Via i CCIB–, a més de la duta a terme a l’exterior. La institució genera un impacte econòmic anual de més 4.700 milions d’euros i de 35.000 llocs de treball.

Barcelona, 7 de juny de 2023

Àrea de Comunicació
sbilurbina@firabarcelona.com
+932 332 659