Fira de Barcelona suma dos esdeveniments mundials nous a la seva cartera de salons

Barcelona comptarà en el seu calendari firal amb dos nous esdeveniments líders mundials en els seus sectors a partir del 2025. La fira Labelexpo Europe, la més gran del món del sector de la impressió d’embalatges i etiquetes, i els esdeveniments ICE i iGB, la major cita internacional de professionals de la indústria del joc, han escollit la capital catalana com la seva nova seu. L’arribada d’aquests salons des de Brussel·les i Londres, respectivament, s’emmarca en l’estratègia de Fira de Barcelona de captar esdeveniments referents internacionals per a la ciutat.

Labelexpo Europe, organitzat per Tarsus Group, celebrarà el pròxim setembre la última edició a Brussel·les, la seva seu durant 38 anys. El canvi obeeix, entre altres raons, a l’objectiu de continuar creixent com a cita líder mundial del sector, que congrega més de 500 empreses i 40.000 visitants de 140 països.

Així, el saló, de periodicitat biennal, reunirà a la tardor de 2025 al recinte de Gran Via les empreses de referència del sector, tant d’embalatge i cartrons plegables com impressores d’etiquetes, que presentaran les últimes tecnologies i innovacions en productes, materials i maquinària mitjançant demostracions i presentacions amb màquines en funcionament.

Per la seva banda, l’empresa Clarion, organitzadora d’ICE i iGB, ha anunciat el trasllat dels esdeveniments de la capital britànica a Barcelona després d’un procés de selecció en el qual han participat candidatures de diverses ciutats.

La fira ICE és el major esdeveniment mundial del sector, que reuneix cada any professionals de la indústria, des de desenvolupadors tecnològics, experts en ciberseguretat, protecció al consumidor i joc responsable, creadors d’entreteniment digital, distribuïdors, operadors, minoristes, innovadors, associacions comercials, organismes estratègics i reguladors, que representen tots els àmbits de la indústria. ICE se celebra juntament amb iGB, centrat en el màrqueting digital per a aquest sector.

De caràcter anual, ICE i iGB compten amb una assistència de més de 45.000 visitants professionals provinents de 150 països i més de 600 expositors. Segons els càlculs de Clarion, l’impacte econòmic estimat d’aquest esdeveniment ascendeix a 280 milions d’euros. L’edició del 2025, prevista per al mes de gener, ja se celebrarà al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, que l’acollirà fins al 2029.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, destaca que “la celebració al nostres recintes els propers anys de dos salons de referència internacional en els seus àmbits reforça l’aposta estratègica de la institució per acollir grans esdeveniments firals de primer nivell mundial. A més,” afegeix, “és una gran notícia per al teixit empresarial del país, la ciutat i el seu entorn, ja que el seu impacte pot generar grans oportunitats econòmiques i tecnològiques”.

Seu d’esdeveniments liders
LabelExpo Europe i ICE se sumen a l’àmplia cartera d’esdeveniments de referència internacional que acull o organitza Fira de Barcelona. La institució firal, que celebra més de 250 esdeveniments anuals, ha estat escollida en els últims anys com a seu de fires de la magnitud d’ISE, saló líder mundial de la indústria audiovisual professional, Seafood Expo Global, el major certamen dedicat a productes del mar, o ShopTalk Europe, referent internacional del retail que va celebrar aquest any la seva primera edició a Barcelona. A més, a l’octubre tindrà lloc la principal fira del sector farmacèutic, CPHI Europe, així com més d’una vintena de congressos del camp de la salut al recinte de Gran Via i el CCIB.

Aquests esdeveniments s’uneixen a altres grans certàmens que s’organitzen als recintes de Fira com MWC Barcelona, Alimentària, Automobile Barcelona, Saló Nàutic, Smart City Expo World Congress, Hispack, Sónar, o IoT Solutions World Congress, entre d’altres.