Fira de Barcelona i Circuits de Catalunya signen un acord per optimitzar la gestió de l’activitat del Circuit de Barcelona-Catalunya

Fira de Barcelona i Circuits de Catalunya han signat un acord segons el qual la societat en formació Fira Circuit, íntegrament participada per Fira de Barcelona, explotarà i gestionarà l’activitat del Circuit de Barcelona-Catalunya a partir de l’1 de gener de 2025.

Aquest acord, aprovat avui pel Consell d’Administració del Circuit, dona continuïtat al que es va aprovar el passat 16 d’abril quan el Govern va autoritzar a Circuits de Catalunya a adjudicar de forma directa a Fira el contracte d’arrendament de negoci per a l’explotació i gestió de l’activitat d’aquesta infraestructura.

La decisió s’emmarca en el Pla estratègic del Circuit de Barcelona-Catalunya, aprovat el mes d’octubre del 2022, que estableix la voluntat de millorar l’eficiència en la gestió, reforçar l’aposta per la digitalització, esdevenir una referència en matèria de sostenibilitat, intensificar l’arrelament territorial i diversificar l’activitat.

El contracte, que entrarà en vigor l’1 de gener de 2025, té una durada de 20 anys i estableix un pagament de Fira Circuit que combina una quantitat fixa anual (un mínim garantit de 9 M€ el 2025 i de 10 M€ el 2026) més un variable en funció dels ingressos (25% fins els 45M€ d’ingressos i 20% en endavant). Aquest acord no afectarà els treballadors i treballadores de Circuits de Catalunya, que mantindran les seves condicions laborals.

L’objectiu del Govern és optimitzar l’explotació de les instal·lacions perquè deixi de ser un equipament exclusivament concebut a l’entorn de les grans competicions de motor, a través de nous models de negoci relacionats amb les fires i els congressos, l’oci saludable, els grans esdeveniments musicals i culturals, i la indústria de la mobilitat sostenible.

En aquest sentit, Fira de Barcelona és motor econòmic i social del territori, una de les millors plataformes per als negocis, la promoció comercial i del teixit industrial, la projecció internacional de les empreses, l’intercanvi de coneixement i l’atracció de talent.

D’altra banda, la nova aliança no afectarà la titularitat dels actius ni tampoc a la titularitat dels contractes de F1 i MotoGP, que seguiran sent propietat de Circuits de Catalunya.

Roger Torrent, Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i President del Circuit de Barcelona-Catalunya:

“L’aliança amb Fira Internacional de Barcelona potenciarà i accelerarà la transformació que es va iniciar fa un any i mig amb l’aprovació del pla estratègic. Aquest acord permetrà consolidar el Circuit de Barcelona-Catalunya com un dels millors del món i com una referència mundial per aquest tipus d’equipaments i al mateix temps multiplicarà el seu impacte positiu en el teixit econòmic i social del país”.

Jaume Collboni, President del Consell General de Fira de Barcelona i alcalde de Barcelona:

“El compromís de la ciutat no és només amb la competició de motor sinó també amb la indústria per la seva aportació a l’economia del país, amb la creació de llocs de treball i amb el procés de descarbonització. La diversificació de l’activitat del Circuit, fruit del nou conveni, generarà nous usos de la infraestructura que trauran pressió a la ciutat de Barcelona i oferiran noves oportunitats a la regió metropolitana.”

Pau Relat, President del Consell d’Administració de Fira de Barcelona:

“Fira assumeix aquest repte amb la voluntat de posar la nostra acreditada experiència en la celebració de grans esdeveniments internacionals al servei d’una infraestructura de primer nivell mundial i optimitzar-ne la gestió diversificant la seva activitat amb congressos, fires i festival musicals i d’oci, entre d’altres. L’explotació del Circuit ampliarà els nostres horitzons i reforçarà el paper de Fira com a motor econòmic i social.”