Fira de Barcelona encara una intensa tardor amb la celebració de més de 100 esdeveniments

Fira de Barcelona reprèn aquest mes de setembre la seva activitat amb un ampli calendari que contempla, fins a final d’any, la celebració de més de 100 esdeveniments entre fires, congressos i actes diversos als recintes de Montjuïc, Gran Via, i al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), reforçant el posicionament de la institució com a referent firal. En aquest sentit, destaquen els salons de l’àmbit de la salut i la tecnologia que es duran a terme aquests mesos.

L’activitat firal continua amb intensitat a l’últim quadrimestre de l’any amb esdeveniments líders professionals, internacionals i dels àmbits mèdics i tecnològics com a protagonistes. En aquest sentit, cal destacar la celebració a l’octubre de CPHI, la fira líder mundial de la indústria farmacèutica; al novembre, Smart City Expo World Congress, la cimera global més gran sobre ciutats intel·ligents; Piscina & Wellness Barcelona, referent internacional al seu sector, o Ibtm World, el saló de la indústria de viatges de negocis i congressos.

En l’àmbit dels congressos mèdics i farmacèutics, els recintes de Fira de Barcelona acolliran més de deu certàmens, entre els quals destaquen, a més del CPHI, el Congrés Nacional d’Oncologia, el Congrés europeu de veterinària ECVIM-CA o el Congrés Europeu de Neurocirurgia; mentre que en el camp tecnològic, a banda de Smart City Expo, es duran a terme esdeveniments d’abast mundial com Gartner It Symposium XPO Emea, la trobada d’analistes d’aquesta multinacional tecnològica, i VMware Explore, la reunió corporativa d’un dels principals proveïdors de serveis al núvol del món, entre d’altres.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, assenyala que “el calendari de l’últim quadrimestre reforça la destacada activitat firal que la institució està portant a terme aquest any amb la celebració de grans esdeveniments de referència nacional i internacional en àmbits estratègics com la salut, la tecnologia i l’alimentació, entre d’altres, la qual cosa contribueix a reforçar el posicionament de la ciutat en aquests sectors i a la dinamització econòmica i social del territori”.

L’activitat firal de setembre es va iniciar amb la celebració de IFSCC 2023, congrés internacional sobre ciència cosmètica, i a finals de mes tindrà lloc Alimentaria FoodTech, fira de maquinària i tecnologia per a la indústria de l’alimentació. A l’octubre, la institució acollirà Bizbarcelona i Saló de l’Ocupació, i els emblemàtics Saló Nàutic i Caravaning.

A la tardor, a més, s’organitzaran altres esdeveniments de referència com Gastronomic Forum Barcelona, que aplega professionals de la restauració i la cerimònia de presentació, al CCIB, de les estrelles Michelin concedides a restaurants espanyols. També tindran lloc d’altres més lúdics como l’Ubeat Live, festival d’e-Sports i Freestyle; el Manga Barcelona i el Festival de la Infància, l’última setmana de desembre.

La previsió per al quadrimestre se suma a la intensa activitat que ja va tenir lloc als recintes firals fins el passat mes de juliol amb la celebració de grans fires internacionals com ISE, IOT Solutions World Congress, MWC Barcelona, Seafood Expo, Barcelona Bridal Fashion Week, Automobile Barcelona, Expoquimia i Equiplast, entre molts altres.