Fira de Barcelona acull 20 esdeveniments mèdics i farmacèutics durant el 2023

Barcelona revalida la seva condició de capital dels congressos mèdics i farmacèutics de la mà de Fira, amb la celebració de 20 esdeveniments de l’àmbit de la salut que atrauran més de 111.000 congressistes al CCIB i els recintes de Gran Via i Montjuïc. En els pròxims dies, la ciutat acollirà certàmens organitzats per l’ESMO (Societat Europea d’Oncologia Mèdica), ENCALS (Xarxa Europea per a la cura de l’ELA), i el Congrés Mundial del Pàrkinson. A la tardor reprendrà un intens calendari en el qual destaca CPHI, el major esdeveniment mundial de la indústria farmacèutica.

El proper dimecres, 28 de juny, arrenca al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) el Congrés Mundial sobre Càncer Gastrointestinal, el principal esdeveniment en el seu camp amb més de 3.000 especialistes en gastroenterologia, oncologia, patologia i hepatologia, metges i cirurgians, així com investigadors clínics de tot el món per compartir els últims avenços i estudis pioners en el tractament de pacients amb aquest càncer.

Una setmana després, el Centre de Convencions Internacional i la ciutat rebran els més de 4.000 participants del Congrés Mundial de Parkinson que se celebrarà del 4 al 7 de juliol. El perfil dels visitants inclou des de professionals de la recerca, la neurologia i la medicina en general, la rehabilitació, la infermeria i el treball social, a persones amb Parkinson, cuidadors i familiars. La cita inclou un fòrum interdisciplinari on abordar els últims avenços mèdics en la lluita contra aquesta malaltia neurodegenerativa, així com novetats en matèria d’educació i formació, i models per millorar la qualitat de vida d’aquells que la pateixen.

De l’11 al 14 de juliol, tindrà lloc l’ENCALS Congress Barcelona, que acollirà més d’un miler de professionals especialitzats en ELA (Esclerosi Múltiple Amiotròfica). Organitzada per la xarxa europea de centres especialitzats en aquesta malaltia, la cita ha programat una vintena de sessions i debats.

Congressos mèdics mundials
El calendari congressual mantindrà la intensitat després de l’estiu i hi ha previstos un total de deu certàmens des del setembre fins a final d’any. El primer d’ells se centrarà en la medicina d’urgències i reunirà 2.500 especialistes en l’EUSEM 2023. El simposi inclou sessions científiques, tallers de formació pràctica i dues competicions entre les quals destaca l’Euro SimCup, en la qual equips de professionals s’enfrontaran a diferents escenaris simulats des d’accidents aeris a terratrèmols o inundacions.

Durant el mes de setembre també se celebraran el Congrés Nacional d’Oncologia (19-22 de setembre – recinte de Montjuïc), l’ECVIM-CA Congress de veterinària (21-23 de setembre – CCIB), i el Congrés Europeu de Neurocirurgia (24-28 de setembre – Recinte de Montjuïc).

L’agenda d’esdeveniments continuarà a l’octubre amb el Congrés nacional de Podologia (6-7 d’octubre – Recinte de Montjuïc), l’ECNP Congress que reunirà 4.000 professionals del món de la neuropsicofarmacologia per abordar els trastorns cerebrals (7-10 d’octubre – CCIB) i el 64è Congrés de la Societat espanyola d’Endocrinologia i Nutrició (18-20 d’octubre – CCIB).

Un dels principals certàmens serà el CPHI, el major esdeveniment mundial de la indústria farmacèutica que retorna a Barcelona entre el 24 i el 26 d’octubre i concentrarà 40.000 congressistes i 1.800 expositors que ocuparan la pràctica totalitat del recinte de Gran Via.

L’any de congressos mèdics es tancarà amb la Clinical Trials Europe, conferència centrada en els assajos clínics que se celebrarà al CCIB del 29 al 30 de novembre, i amb l’European Headache Congress que reunirà també al CCIB més d’un miler d’especialistes en cefalees del 6 al 9 de desembre.

D’aquesta manera es tancarà un 2023 que va arrencar amb esdeveniments com el congrés sobre Càncer ginecològic de l’ESMO (Societat Europea d’Oncologia Mèdica) al febrer, i va continuar amb el Congrés Europeu d’Oficina de Farmàcia i Saló de Medicaments i Parafarmàcia INFARMA que va concentrar 34.000 professionals, la conferència EHRA de la Societat Europea de Cardiologia, el congrés mundial World Hospital at Home sobre l’àmbit de l’atenció domiciliària, l’Osteology Symposium organitzat per l’Osteology Foundation, el Congrés Mundial d’Osteoporosi, Osteoartritis i Malalties Musculoesquelètiques, i el congrés anual de l’Associació Europea d’Imatge Cardiovascular EACVI 2023.

Barcelona, 26 de juny de 2023

Folc Lecha
+34 932 333 555
flecha@firabarcelona.com

David Jiménez
674033249
djimenez@ccib.es