Fira de Barcelona acollirà la fira líder d’impressió d’etiquetes i packaging

Labelexpo Europe, la fira més gran del món per al sector de la impressió d’embalatges i etiquetes, es farà al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona del 16 al 19 de setembre de 2025. L’esdeveniment, que aplega més de 600 empreses i 35.000 visitants de 140 països, es trasllada de Brussel·les a Barcelona per tal de potenciar les seves oportunitats de creixement.

Al setembre de 2023, Labelexpo Europe, organitzat per Tarsus Group, ara part d’Informa PLC, va fer la seva última edició a Brussel·les, ciutat que ha estat la seva seu durant els últims 38 anys. Aquest canvi obeeix, entre altres raons, a l’objectiu de continuar creixent com a cita líder mundial del sector, la qual cosa reforça a la seva vegada el posicionament de Fira de Barcelona com a tractor de grans esdeveniments internacionals.

Així, a la tardor de 2025, el saló, de periodicitat biennal, aplegarà al recinte de Gran Via les empreses de referència del sector, tant d’embalatge i cartons plegables com impressores d’etiquetes, que presentaran les últimes tecnologies i innovacions en productes, materials i maquinària mitjançant demostracions i presentacions amb màquines en funcionament.

Dissenyadors, proveïdors de la indústria i professionals de tot el món del packaging, la impressió i el retail es donaran cita en aquest certamen, en què s’organitzaran, a més, jornades professionals amb experts que comparteixen experiències i debaten sobre les tendències del sector que passen per la innovació, la precisió, la qualitat i la sostenibilitat.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, destaca que “la celebració al recinte els pròxims anys d’un saló referent internacional en el seu àmbit reforça l’aposta estratègica de la institució per albergar grans esdeveniments firals de primer nivell mundial. A més,” afegeix, “és una gran notícia per al teixit empresarial del país i per a la ciutat i el seu entorn, ja que el seu impacte pot generar grans oportunitats econòmiques i tecnològiques”.

La directora general de Labelexpo Global Series, Jade Grace, ha declarat: “Estem encantats de celebrar la propera edició de Labelexpo Europe a Fira de Barcelona. Ara que es tanca un capítol fantàstic a l’Expo de Brussel·les, estem desitjant traslladar-nos a Barcelona. Creiem que aquest trasllat ens permetrà portar el saló a un nivell superior, ja que evolucionarà per convertir-se en un esdeveniment d’impressió d´envasos, encara que amb les etiquetes com a element central”. Grace afegeix: “El compromís de Fira amb l’energia verda i la sostenibilitat la converteix en un gran soci per ajudar-nos a continuar el nostre treball de promoció de la importància de la sostenibilitat com a element clau del sector de la impressió d´envasos”.

Reforça el posicionament
Labelexpo Europe s’uneix a l’àmplia cartera d’esdeveniments de referència internacional que acull i organitza Fira de Barcelona. En els últims anys, la institució, que celebra més de 250 esdeveniments anuals, ha estat escollida seu d’esdeveniments de la magnitud de l’ISE, saló líder mundial de la indústria audiovisual, Seafood Expo Global, l’esdeveniment més gran dedicat a productes del mar, o ShopTalk Europe, referent internacional del retail que va fer al maig la seva primera edició a Barcelona. A més, enguany ha acollit la principal fira del sector farmacèutic, CPHI Europe, així com més d’una vintena de congressos del camp de la salut al recinte de Gran Via i el CCIB.

Aquests esdeveniments se sumen a altres grans certàmens que es fan als recintes de Fira com MWC, Alimentaria, Automobile Barcelona, Saló Nàutic, Smart City Expo World Congress, Hispack, Sónar, u IoT Solutions World Congress, entre d’altres.

Barcelona, 22 de novembre de 2023

Salvador Bilurbina
Tel. 93 233 26 59
sbilurbina@firabarcelona.com