El sector turístic espanyol viatja amb B-Travel cap a la plena reactivació

El sector turístic espanyol ha exhibit la seva força a B-Travel, el saló de turisme de Fira de Barcelona, que tanca avui les portes al públic després de tres dies de gran activitat que contribuiran a consolidar la recuperació de l’activitat turística després de dos anys de restriccions. Amb la presència de totes les Comunitats Espanyoles, 118 expositors en representació de 500 empreses i més de 35 destinacions internacionals, B-Travel reforça la seva condició de major esdeveniment firal destinat al gran públic, que ha omplert el palau 8 del recinte de Montjuïc.

Les ofertes i les promocions presentades pels expositors han despertat l’interès de milers de persones que han visitat B-Travel per preparar la propera Setmana Santa i les vacances d’estiu en una edició que ha marcat el punt de partida de la campanya turística d’aquest any 2023.

Des de divendres 25 i a poques hores de la clausura, s’estima que B-Travel ha rebut la visita de més de 25.400 persones, superant en un 25% les xifres de la passada edició.

Entre les destinacions més demanades pels assistents destaquen les de proximitat dins de Catalunya o comunitats autònomes com Aragó, Andalusia, Balears, Castella-la Manxa, Canàries, Comunitat Valenciana, Extremadura i Madrid, així com Vitòria-Gasteiz o La Rioja.

A nivell internacional, llocs com Argentina, Ceará al Brasil, Croàcia, Cuba o Portugal, a més de destins més exòtics com els oferts per agències especialitzades a Àfrica o Àsia, han estat els més sol·licitats pels visitants.

El president del saló, Martí Sarrate, ha destacat que “B-Travel posa de manifest que la recuperació de l´activitat turística és una realitat” i ha assenyalat que “la celebració del saló li ha donat un gran impuls al sector perquè aquesta temporada sigui la de la gran remuntada després de la pandèmia”. Per la seva banda, la directora, Marta Serra, ha comentat que “a més de donar informació, els expositors han tancat un gran nombre de reserves, cosa que consolida B-Travel com la gran plataforma comercial per al mercat català, el més viatger de tota Espanya”.

B-Travel ha estat, a més, l’escenari on s’han donat a conèixer diverses novetats com la marca ‘Astúries, Natura Minera,’ per part del Principat d’Astúries o els nous trens turístics temàtics com a resultat de la col·laboració entre la Diputació de Barcelona i Renfe; i en què s’han presentat, per primera vegada com a destinacions turístiques diferenciades de les seves comunitats autònomes, l’Ajuntament de Piélagos (Cantàbria) o la Subbètica Cordobesa.

Un dels grans atractius de l’edició d’enguany ha estat el nou Rock the World a B-Delicious, l’àrea enogastronòmica del saló on s’han combinat actuacions en directe de bandes tribut i sessions de DJ amb la possibilitat de menjar hamburgueses i tapes de tot el món en un viatge a través dels sentits del gust i de l’oïda. Al llarg dels tres dies de saló, s’han servit més de 1.200 tapes, més de 1.000 hamburgueses i 600 litres de cervesa amb molt de públic tant als concerts com als tasts i maridatges.

Activitats per a professionals

B-Travel també ha dedicat un apartat per als professionals amb activitats que han congregat més de 1.200 agents sectorials. Han format part del programa d´actes una nova edició d´ACAVe Travel Market, organitzada per l´Associació Corporativa d´Agències de Viatge Especialitzades (ACAVe), el Job Market Place de Barcelona Activa, la jornada B-Travel Formació-Empresa en Turisme organitzada per de CETT-UB i el departament de Turisme d’IQS-School of Management (URL) i les jornades professionals de B-Industrial.

Per acabar, en el marc de B-Travel, s’han donat a conèixer els noms dels deu municipis aspirants a ser Capital del Turisme Rural 2023, iniciativa de la plataforma digital EscapadaRural. Candeleda (Àvila) Bocairent (València), Camp Lameiro (Pontevedra), Cardona (Barcelona), Colmenar d’Orella (Madrid), Elx de la Serra (Albacete), Nalda (La Rioja), Ricote (Múrcia), Segura de León ( Badajoz) i Zerain (Guipúscoa) són les localitats finalistes.

La propera edició de B-Travel tindrà lloc del 15 al 17 de març de 2024.