El nou Tomorrow.Building impulsarà la transició verda i digital de la construcció

Com la intel·ligència artificial, el big data, els bessons digitals i la realitat estesa estan transformant la manera de construir les nostres ciutats? És possible descarbonitzar un sector? Com han de ser els edificis i les infraestructures del segle XXI? Aquestes i altres qüestions seran tractades a Tomorrow.Building, el nou espai de debat i exposició que Fira de Barcelona llança amb el propòsit de donar suport a la transformació del sector de la construcció i que formarà part de Smart City Expo World Congress, del 7 al 9 de novembre al recinte de Gran Via.

El sector de la construcció és crucial per assolir els objectius energètics i mediambientals globals. Segons dades de l”Informe sobre la situació mundial dels edificis i la construcció el 2022′ de l’Aliança mundial per als edificis i la construcció (GlobalABC), al voltant de 100.000 milions de tones de residus al món són causats per la construcció, la renovació i la demolició, i al voltant del 35% s’envia als abocadors. A més, el sector és responsable d’un terç del consum mundial d’energia i de les emissions. Per això, les institucions internacionals estan desenvolupant plans d’actuació perquè, en una dècada, els nous edificis siguin de zero emissions i es rehabilitin els ja existents per passar de consumidors d’energia passius i ineficients a participants actius en el sistema energètic.

En aquest context i davant d’uns reptes complexos de futur, Fira de Barcelona llança Tomorrow.Building, una iniciativa que té l’objectiu de contribuir a un canvi positiu en la manera de planificar, construir, rehabilitar i gestionar edificis i infraestructures. I ho farà a través d’una trobada internacional on líders de la indústria, experts, emprenedors i responsables governamentals connectaran per impulsar aquesta transició cap a un sector més circular, digital i ecològic, tenint en compte també el seu impacte al mercat immobiliari, així com a accessibilitat a l’habitatge.

Així, durant tres dies, Tomorrow.Building desplegarà un programa internacional de conferències juntament amb un espai d’exposició amb les marques més innovadores del sector per abordar temàtiques clau com la construcció digital i sostenible, la renovació i descarbonització de l’edificació, els edificis i infraestructures intel·ligents, l’economia circular, el Facility Management o el PropTech.

La directora de Tomorrow.Building, Ione Ruete, destaca que “l’objectiu és reunir tot l’ecosistema de la construcció sostenible per compartir els avenços que ja estan transformant aquesta indústria. El BIM, els nous materials, els edificis intel·ligents, els bessons digitals, la robòtica i la impressió 3D són el present que ens ha d’ajudar a transformar la construcció de les ciutats del futur perquè siguin més sostenibles, eficients en l’ús dels recursos, resilients i inclusives”.

D’aquesta manera, la nova iniciativa aportarà el contingut sobre el sector de la construcció com a agent fonamental en el disseny de les ciutats del futur a Smart City Expo World Congress (SCEWC), l’esdeveniment mundial més gran sobre ciutats i innovació urbana, que en el seu darrera edició va reunir més de 20.000 visitants professionals de més de 700 ciutats i 140 països.