B-Travel impulsa la temporada turística amb l’oferta de 120 expositors

Amb prop de 120 expositors directes i 500 representats, B-Travel, el saló de turisme de Fira de Barcelona, arrenca la campanya turística d’aquest any tant per a viatgers com per a professionals amb l’objectiu de contribuir a la potenciació del sector. El palau 8 del recinte de Montjuïc reunirà les millors ofertes d’una gran mostra de destinacions nacionals i internacionals i oferirà activitats gastronòmiques i familiars.

B-Travel, que tindrà lloc del 24 al 26 de març, experimenta un creixement del 10% en el nombre d’expositors amb la presència de les millors destinacions nacionals i internacionals, companyies de transport com Renfe, que torna a ser el patrocinador oficial del saló, agències de viatges com El Corte Inglés o RACC Travel o operadors de creuers com MSC Creuers, Celebrity Cruises, Creuers Australis o Hurtigruten, així com propostes de turisme enogastronòmic, turisme rural o industrial.

El president del saló, Martí Sarrate, ha afirmat que “B-Travel és una cita imprescindible per al sector turístic en estar destinat al consumidor final, que pot contractar aquí els seus viatges i vacances”. Sarrate ha fet una crida perquè “el sector aposti de manera decidida per la digitalització i la sostenibilitat que permeti un turisme de més qualitat, posant l’accent en la desestacionalització, cosa que ens permetria disposar, a tots els agents sectorials, d’una de més gran estabilitat econòmica”.

Destinacions de proximitat i internacionals
B-Travel torna a comptar, una edició més, amb la presència d’organismes oficials de turisme de totes les Comunitats Autònomes espanyoles (Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Galícia, Extremadura, La Rioja, Madrid, Navarra, País Basc i Regió de Múrcia). En aquest sentit, destaca, per primera vegada, la participació com a destinació diferenciada de la Subbètica, comarca turística situada al sud de Còrdova, que engloba dins seu un dels Parcs Naturals d’Andalusia de més riquesa paisatgística i ecològica.

Aquestes destinacions se sumen a la participació destacada de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya ia la tradicional presència dels patronats provincials de turisme de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, així com de Turisme de Barcelona.

En l’àmbit internacional, a més de la participació al saló dels organismes oficials de turisme de l’Argentina, el Brasil, Croàcia, Cuba, els Estats Units, Itàlia, Grècia i Portugal, els visitants podran viatjar a qualsevol part del món a través de les 35 agències especialitzades que ofereixen viatges personalitzats a llocs com França, Xile, Etiòpia, Estònia, Indonèsia, Índia, Islàndia, Mèxic, Noruega o Vietnam, entre d’altres.

La directora del saló, Marta Serra, ha assenyalat que “B-Travel és el lloc on pot començar el viatge de qualsevol visitant, ja sigui de cara a les vacances de Setmana Santa o per planificar l’estiu”. “Per aquest motiu, el lema de l´edició d´aquest any és ´On comença el teu viatge, ja que a B-Travel es troba tot el necessari per viatjar a qualsevol racó del món”, ha comentat Serra.

B-Delicious, un viatge a ritme de rock
Un dels grans atractius del saló serà B-Delicious, la proposta enogastronòmica de B-Travel que presenta Rock the World, un nou espai on es podran degustar diferents tipus d’hamburgueses i tapes del món alhora que s’assisteix a actuacions de bandes de tribut ia sessions ofertes per diversos DJ’s. A més, s’oferiran tasts de cerveses i vins de la denominació d’origen Catalunya i tallers de maridatge i tiratge de cerveses. En aquesta àrea, els visitants també podran viatjar sense sortir del saló mitjançant una cabina on es podran fer una selfie amb imatges de diversos països del món.

A part de les ofertes i descomptes dels diferents expositors, els assistents podran optar als premis del B-Travel Passport participant en una gimcana on es divertiran superant les proves que els expositors col·laboradors estableixin. Els guanyadors entraran al sorteig final que compta amb premis que van des d’una setmana a Tenerife fins a una escapada al sud de França, passant per tres nits en un hotel a Benidorm, un cap de setmana en una vila a Priego de Còrdova, dues entrades per al Festival Mad Cool de Madrid, fins a dues nits en una casa rural a la vall de Sakana a Navarra, entre d’altres.

El 2023, el cinema documental tornarà a tenir el seu espai a B-Travel. Sota la coordinació del periodista i director de cinema Jordi Llompart, es projectaran tres pel·lícules després de les quals s’obrirà un debat amb els realitzadors. ‘Sinfonia per un món nou’ de Jordi Llompart i del músic i compositor Roger Subirana; ‘Home’ del fotògraf i cineasta Yann Arthus Bertrand; i ‘Els missatges ocults de Ganga’ del director Antonio Rodrigo són els títols d’uns treballs que, a més, volen conscienciar el públic sobre qüestions mediambientals i socials.

Activitats per a professionals
B-Travel també ha dissenyat una agenda d’activitats professionals per promoure vendes i negocis, fer contactes comercials i generar coneixement.

En aquest sentit, tindran lloc la jornada B-Travel Formació-Empresa en Turisme organitzada per CETT-UB i el departament de Turisme d’IQS-School of Management (URL) per fomentar el talent en l’àmbit de l’activitat turística; una nova edició del fòrum ACAVe Travel Market, organitzada per l´Associació Corporativa d´Agències de Viatge Especialitzades, amb la participació d´Argentina, Comunitat Valenciana, Castella-la Manxa, Formentera, Eivissa, Madrid o Navarra; i B-Travel Job Market Place de Barcelona Activa per als que vulguin treballar en aquest sector.

L’oferta per a professionals es completa amb les Jornades Professionals de Turisme Industrial de B-Industrial, espai del saló que posa en valor el patrimoni industrial com a destinació turística, i amb la nominació dels deu municipis de menys de 10.000 habitants amb allotjaments rurals finalistes de la Capital del Turisme Rural 2023.