B-Travel 2024 marcarà l’inici de la campanya turística de Setmana Santa

La celebració de B-Travel, el saló de turisme de Fira de Barcelona, donarà del 15 al 17 de març el tret de sortida de la campanya turística que es posa en marxa amb les vacances de Setmana Santa d’enguany. I és que el palau 8 del recinte de Montjuïc comptarà, una edició més, amb una àmplia representació de les millors destinacions nacionals i internacionals, la qual cosa permetrà els visitants començar a preparar el seu pròxim viatge amb les millors ofertes i experiències turístiques.

Organitzat per Fira de Barcelona, B-Travel tornarà a comptar amb la participació de gairebé totes les Comunitats Autonomes espanyoles tant a través dels seus organismes oficials com de la participació de diversos patronats provincials de turisme. Així, els visitants podran conèixer les ofertes culturals, naturals i gastronòmiques que presenten Aragó, Andalusia, Astúries, Balears, Canàries, Cantàbria, Castella-La Manxa, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Galícia, Extremadura, Navarra, Madrid o la província de Bizkaia, novetat de l’edició d’enguany.

Aquestes destinacions se sumen a la destacada presència de Catalunya, mitjançant l’Agència Catalana de Turisme, i a la dels patronats de turisme de les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

En l’àmbit internacional, és novetat la presència de Colòmbia i Tanzània, que presentaran els seus atractius turístics amb sengles estands propis, juntament amb països com Cuba, Croàcia i regions de França o Portugal. A més, els visitants podran contractar els seus viatges a altres llocs del món a través de les 35 agències especialitzades participants que tenen entre les seves principals destinacions a països com l’Argentina, el Brasil, Xile, els Estats Units, Grècia, Islàndia, l’Índia, Indonèsia, Illes Maldives, Kenya, Madagascar, Mèxic, Uganda o el Vietnam.

Així, el saló comptarà amb agències de viatge generalistes com RACC Travel, El Corte Inglés o Eurovacances, i amb la presència de Renfe com a patrocinador oficial i de Red.es com a soci de transformació digital. A més, també hi seran presents operadors de creuers com Royal Caribbean, Celebrity Cruises, MSC Cruceros, Crucemundo, Hurtigruten o Cruceros Australis, així com propostes de turisme enogastronòmic, rural, industrial, senderisme, càmpings i caravaning o d’activitats esportives. En aquest sentit, l’esdeveniment serà l’escenari en què es desvetllin els noms de les deu poblacions de menys de 10.000 habitants candidates a ser Capital de Turisme Rural, iniciativa del portal EscapadaRural.

Tendències a l’alça
El president del saló i vicepresident de l’ACAVe (Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades), Martí Sarrate, ha comentat que “l’oferta d’enguany destacarà per la seva qualitat i per reflectir les grans tendències de present i futur del sector com la sostenibilitat, l’experiencialitat, la transformació digital o els viatges personalitzats”. I hi afegeix “confirma que B-Travel és la més gran i millor agència de viatges per al públic català, el que més viatja de tot Espanya tant a destinacions locals o de proximitat com a l’exterior”.

Per això, B-Travel s’estructura a través de sis àrees relacionades amb el tipus d’experiència que el visitant vulgui viure-hi (B-Delicious Fest, l’espai enogastronòmic del saló; B-Happy, viatges en família, creuers i wellness; B-Culture, viatges vinculats amb l’art, la història i la cultura; B-Special, turisme de compres i nou luxe; B-Adventure, turisme esportiu i d’aventura; i B-industrial, territoris con un gran llegat industrial i històric.

Per la seva banda, la directora del saló, Marta Serra, ha assenyalat que “a més d’atraure al públic final, B-Travel segueix apostant per comptar amb un programa d’activitats per a professionals, ja que volem ser el saló de tots el qui integren el sector”.

En aquest sentit, B-Travel presenta un programa per a professionals amb l’objectiu de promoure vendes i negocis, fer contactes comercials i generar coneixement. Així, tindrà lloc una nova edició del fòrum ACAVe Travel Market, el B-Travel Job Market Place de Barcelona Activa, les jornades professionals de B-Industrial i la tercera edició de la Trobada de Turisme Universal organitzat per l’Associació Catalana de Professionals del Turisme (ACPT).

Activitats per a tots els gustos
Un dels grans atractius del saló serà el B-Delicious Fest, espai produït per l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) on es podran tastar productes de proximitat com la carxofa del Prat o formatges artesans maridats amb cerveses artesanes i vins amb Denominació d’Origen, entre altres activitats. L’àrea disposarà, a més, d’un escenari principal en què hi haurà actuacions musical i l’Aula de Cuina on es duran a terme degustacions guiades i deu showcookings amb productes locals i de temporada.

Els visitants podran optar, també, a diversos premis participant a les proves que els expositors col·laboradors al B-Travel Passport proposin i veure el millor cinema al Cine Travel Forum, activitat coordinada pels periodista i director Jordi Llompart.