Automobile Barcelona supera el seu objectiu amb més marques, més vendes y més públic

Automobile Barcelona, tanca l’edició del 2023 com a gran cita europea de l’any per a marques i aficionats. Amb 31 firmes i 14 primícies presentades, el Saló Internacional de l’Automòbil organitzat per Fira de Barcelona amb el suport de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac), ha omplert el recinte de Montjuïc de públic i compradors impulsant així les vendes de vehicles electrificats i contribuint a la recuperació del sector automobilístic.

El president del saló Enrique Lacalle ha destacat que: “Automobile Barcelona 2023 retorna l’optimisme al sector aconseguint el que ningú aconsegueix: organitzar un esdeveniment que creix, que és una festa per als apassionats del motor i dona la cara per la indústria en un moment molt necessari. El volum de vendes generat durant aquests dies certifica que el saló és un gran dinamitzador del mercat, una cosa extremadament important en un país amb un parc d’automòbils tan envellit”.

Segons una enquesta feta durant el saló, un 36,2% dels visitants que ha visitat Automobile Barcelona ho ha fet amb la intenció d’adquirir un vehicle. D’aquests, més de la meitat busca un cotxe electrificat, un 34,9% diu estar interessat en un cotxe híbrid o híbrid endollable, i el 17,1% un 100% elèctric, mentre un 20,9% s’inclina per un motor de gasolina.

Al llarg dels 9 dies obert al públic, Automobile Barcelona ha reunit un gran nombre de visitants que han gaudit de les novetats de les 31 firmes presents – Aiways, Baltasar, BYD, Cenntro, Cupra, Dacia, DFSK, DR, Ebro, EVO, Hyundai, ICKX, Kia, Lexus, Ligier, Maxus, Mazda, Mercedes-Benz, Microlino, Mitsubishi, Nissan, Renault, Seat, Sportequipe, SsangYong, Subaru, Suzuki, SWM, Tesla, Volvo i XEV –, així com d’altres del sector de la mobilitat: Acciona Silence, Astara Move, Autobank, Seat MÓ, Verge, Wallbox i Yadea. Entre elles, tres novetats mundials: Cupra Tavascan, Ebro EcoPower i Mercedes-Benz Classe E.

A falta de les xifres definitives després del tancament d’aquesta tarda, el certamen ha registrat un increment de visitants de prop del 20% i per tant superarà els 300.000 assistents de l’edició del 2021, consolidant-se com el principal saló del sector a Europa.

Una experiència Electritzant
Automobile Barcelona ha organitzat diferents activitats per contribuir a l’expansió del vehicle electrificat que han aconseguit atraure gran quantitat de públic, en particular durant els caps de setmana. En aquest sentit, ha destacat l’E-Motorsport Show, amb demostracions i exhibicions a càrrec de famosos del món del motor que han pilotat vehicles elèctrics en un circuit instal·lat al voltant de la Font Màgica de Montjuïc.

A més, els tradicionals “boxes” ubicats a les avingudes Reina Maria Cristina i Rius i Taulet han estat un altre dels focus d’activitat i s’han dut a terme diversos milers de test drives. Les marques han posat a disposició dels visitants tot tipus de vehicles, des de SUV urbans a turismes familiars, amb especial protagonisme dels models electrificats, que els interessats a adquirir un nou cotxe han pogut conduir en condicions reals per l’emblemàtic circuit de Montjuïc.

Suport institucional
Així mateix, el president del Saló, Enrique Lacalle, ha volgut agrair i deixar constància del “gran suport institucional i empresarial que ha rebut el saló”, principalment amb la presència en la inauguració dels ministres de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i el ministre d’Indústria Comerç i Turisme, Héctor J. Gómez, acompanyats per la consellera d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Mas, al costat d’altres autoritats.

A més d’Anfac, amb la participació del seu president, Wayne Griffiths, han donat suport a l’esdeveniment els màxims representants de firmes i concessionaris automobilístics, així com responsables polítics, institucionals i representants de la societat civil com el delegat del Govern, Carlos Prieto; el president emèrit del Saló, Javier Godó; el cap de l’oposició del Parlament de Catalunya, Salvador Illa; el president de Foment del Treball, Josep Sanchez Llibre; la presidenta de la Cambra de Comerç, Mònica Roca; la 3a tinent d’alcalde, Laia Bonet; i el tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, entre altres autoritats.

Automobile Barcelona, l’únic d’Espanya amb el reconeixement internacional de l’OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d’Automobiles), també ha estat l’escenari del congrés “El moment de la descarbonització i l’electrificació” organitzat conjuntament per Anfac i Fecavem, així com de diferents reunions i sessions tècniques consolidant-se com a fòrum industrial.