Anfac i el saló Automobile Barcelona renoven la seva aliança fins 2027

Automobile Barcelona, el Saló Internacional de l’Automòbil organitzat per Fira de Barcelona i l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac), han signat un acord per seguir impulsant conjuntament el principal saló automobilístic d’Espanya durant els pròxims quatre anys. L’esdeveniment prepara la seva pròxima edició que tindrà lloc de l’11 al 21 de maig.

L’aliança s’ha signat després d’una trobada en la qual ha participat el president d’Anfac, Wayne Griffiths, el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, el del Saló Automobile Barcelona, Enrique Lacalle, així com els directors generals d’Anfac, José López-Tafall, i de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga. Durant la reunió s’ha constatat el suport que el saló sempre ha mostrat al sector, així com el compromís de les institucions a continuar treballant per a la dinamització del mercat automobilístic amb Barcelona com a gran aparador.

El president d’Automobile Barcelona, Enrique Lacalle, ha afirmat que “volem agrair el suport d’Anfac per continuar la història d’èxits conjunts que representa tant per a la ciutat i el país, com per al sector. No hi ha millor plataforma d’impuls a l’automoció que un saló que ahir, avui i demà seguirà reunint indústria, marques, institucions, professionals i aficionats en un entorn ple d’oportunitats per a tothom”.

El director general d’Anfac, José López-Tafall ha assegurat que “travessem un moment clau en el qual la transició cap a una mobilitat zero emissions és un repte que des de les marques d’automoció ja estem compromesos a assolir. Però ha de ser un compromís en què també s’impliqui el ciutadà. Per això, ampliar la nostra col·laboració amb Fira de Barcelona i seguir fent de manera conjunta el Saló Automobile sempre és una oportunitat excepcional per apropar la ciutadania cap a les noves opcions i tecnologies zero emissions i mostrar que el canvi és una realitat cap a la qual tots hem d’avançar junts”.

2023, una edició per a la nova movilitat
Automobile Barcelona ja prepara la seva 42a edició al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona del 11 al 21 de maig. El certamen tornarà a reunir grans marques automobilístiques que presentaran les seves últimes novetats i tindrà com a grans protagonistes la nova mobilitat i les motoritzacions sostenibles – vehicles elèctrics i híbrids-. Així mateix, serà un aparador de les últimes tecnologies i tendències del sector com la conducció autònoma i la connectivitat.

La relació entre el Saló de l’Automòbil de Barcelona i el sector de l’automoció es remunta a fa més de 100 anys. Des de la seva primera edició el 1919, el certamen barceloní ha estat una plataforma clau per a la promoció i l’impuls de la indústria a Espanya i a Europa. Al llarg de la seva història, el Saló de l’Automòbil de Barcelona ha estat testimoni d’importants fites en l’evolució del sector, des de la popularització de l’automòbil fins a la introducció de les darreres tecnologies i sistemes de motorització sostenibles i aparador de models icònics i emblemàtics de diverses marques.

Barcelona, febrer de 2023