A4Radar, Aramco, Bosch, Nederlandse Spoorwegen, KraussMaffei i Volvo Cars, guanyadors dels Industry Solutions Awards

Els premis Industry Solutions Awards 2023 organitzats per l’IOT Solutions World Congress (IOTSWC) per reconèixer els desenvolupaments més destacats en el camp de la transformació de la indústria han recaigut en Saudi Aramco, Bosch AI Shield, HYBot, KraussMaffei, Advanced Algorithms 4 Radar, Nederlandse Spoorwegen i Volvo Cars. El premi Game Changer ha estat per a Michael Grieves, director executiu del Digital Twin Institute i àmpliament reconegut com el pare del concepte de bessons digitals.

El major esdeveniment internacional dedicat a la transformació de la indústria a través de tecnologies disruptives que se celebra fins demà a Barcelona ha anunciat els guanyadors dels seus premis anuals durant una Gala celebrada aquesta tarda al recinte de Gran Via.

El premi a la millor solució de Transport Connectat i Vehicles Intel·ligents ha recaigut en Volvo Cars pel seu Portal per a Desenvolupadors a través del qual comparteix les eines digitals amb desenvolupadors externs i socis incrementat el potencial de creixement dels seus serveis connectats. El transport també ha estat el protagonista del premi a la millor solució d’Edificis i Ciutats intel·ligents, que ha estat per al Nederlandse Spoorwegen (Ferrocarrils Holandesos) pel bessó digital en 3D de l’estació central d’Utrecht, que ha millorat el confort i la seguretat, i és capaç de detectar avaries.

Saudi Aramco ha rebut el guardó a la millor solució d’Energia i Serveis pel seu HYBot, un sensor sense fil capaç de detectar les condicions dels jaciments d’hidrogen per optimitzar l’extracció en jaciments d’hidrocarburs esgotats. La millor solució en la categoria de Smart Manufacturing/Industry 4.0 ha estat per a KraussMaffei Technologies pels seus productes de la família socialProduction per al monitoratge de màquines de moldejat per injecció que, gràcies a la seva estructura modular, pot adaptar-se a les necessitats precises dels usuaris en el camp de la producció de plàstic i és una solució de desenvolupament pròpia basada en un ecosistema estratègic de socis al núvol.

Els dos premis finals, millor solució Sanitària i millor solució de Ciberseguretat, han estat per al Radar Multipropòsit de biosensing i eHealth d’Advanced Algorithms 4 Radar (A4Radar) capaç de mesurar les constants vitals d’un pacient sense necessitat d’estar en contacte amb ell; i la solució de seguretat d’Intel·ligència Artifical (IA) de Bosch capaç de protegir els sistemes d’IA d’amenaces i atacs crítics evitant pèrdues financeres, danys a la reputació de la marca i robatoris de propietat intel·lectual.

Game changer de 2023
L’últim premi, Game Changer of the Year, té com a objectiu honorar un pioner de la indústria que hagi estat un model a seguir i una persona clau per a la promoció i implementació de solucions tecnològiques en indústries verticals. El 2023 el premi ha estat per a Michael Grieves, expert en Gestió del Cicle de Vida del Producte, director executiu i científic en cap del Digital Twin Institute i àmpliament reconegut com el pare del concepte de bessons digitals després d’una conferència que va impartir a la Society of Manufacturing Engineers de Michigan (EUA) el 2002.

En la seva setena edició, IOTSWC reuneix 330 expositors i 250 ponents per mostrar i debatre les últimes solucions tecnològiques que proporcionen un avantatge a les empreses de nombrosos sectors.