Smart City Expo trenca tots els registres i ja treballa en el seu desè aniversari

L’edició de 2019 de Smart City Expo World Congress (SCEWC), la cimera de ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona, es tanca aquesta tarda després de superar els registres anteriors. Durant tres dies, l’esdeveniment ha aplegat més de 700 ciutats dels cinc continents, 1.010 expositors i més de 400 ponents. En la seva novena edició, SCEWC ha superat els 24.000 assistents, un 15% més que el 2018 i ha registrat un 60% d’internacionalitat entre els visitants.

El certamen, que s’ha celebrat conjuntament amb altres esdeveniments com Smart Mobility Congress i la Digital Future Society, impulsada pel Ministeri d’Economia i Empresa i Mobile World Capital Barcelona, té un impacte econòmic al territori de més de 90 milions d’euros, segons un estudi de l’Institut d’Economia de Barcelona (IEB) de la Universitat de Barcelona (UB).

SCEWC ha comptat a la presenta edició amb ponents del nivell de Janette Sadik-Khan, una de les principals autoritats mundials en transport i transformació urbana i comissionada de mobilitat de la ciutat de Nova York entre 2007 i 2013; Shira Rubinoff, experta en ciberseguretat i membre dels consells del Fòrum de Dons Executives per a la Seguretat de la Informació i Dones Líders en Tecnologia; Laura Tenenbaum, científica i editora científica principal del lloc web de Canvi Climàtic Global de la NASA; Roland Busch, físic alemany i actual Chief Operating Officer i Chief Technology Officer de Siemens AG; i Jeff Merritt, primer director d’Innovació de la ciutat de Nova York, i actual responsable d’Internet de les Coses, Smart Cities i Robòtica al World Economic Forum.

Així mateix, el certamen ha concentrar algunes de les principals empreses d’aquesta indústria com Alstom, Amazon Web Services, Bosch, Cellnex, Cisco, CityDO, Citypossible by Mastercard, Deloitte, Deutsche Telekom, Engie, Esri, FiWare, FCC Environment, Hexagon, Huawei, Indra, Microsoft, Mobileye, Nokia, NTT, Oracle, Seat, Siemens, Suez i Ubiwhere.

El director de Smart City Expo World Congress, Ugo Valenti, ha assegurat que “l’edició de 2019 ha estat sens dubte la millor de l’esdeveniment fins al moment. El nivell de les delegacions internacionals presents, les empreses expositores i els ponents han consolidat Smart City Expo com al principal esdeveniment mundial sobre ciutats”. A més, Valenti ha afegit que “durant aquests dies hem pogut comprovar com les ciutats canviaran gràcies a tecnologies que en breu desembarcaran en l’àmbit urbà, com la intel·ligència artificial, sumant-se a les ja existents per aconseguir transformar les nostres urbs en llocs més sostenibles i habitables”.

World Smart City Awards
Enguany la ciutat d’Estocolm ha estat reconeguda amb el guardó Smart City 2019 per la seva iniciativa Smart and Connected City – Inclusive, Sustainable and Thriving. La seva estratègia per crear una ciutat intel·ligent i connectada, a través de la innovació, l’apertura i la connectivitat per proporcionar als ciutadans d’Estocolm la millor qualitat de vida i el millor ecosistema per als negocis han fet destacar la candidatura de la capital escandinava per sobre dels altres finalistes.

Towards Zero Waste
SCEWC no només ha impulsat el desenvolupament de ciutats més habitables, sostenibles i inclusives, sinó que ho ha fet predicant amb l’exemple, mitjançant iniciatives com Towards Zero Waste. La primera ha consistit en la desmaterialització (substitució dels suports tradicionals físics), la recollida selectiva de residus, la reutilització de materials, així com la compensació d’emissions per fer que el saló sigui el més sostenible possible, amb accions com l’eliminació de plàstics d’un sol ús, la reutilització de materials i la compensació d’emissions de carboni.

Després del tancament d’aquesta edició, SCEWC ja comença a preparar la següent edició, que es farà del 17 al 19 de novembre de 2020, i en què celebrarà el seu desè aniversari.

Barcelona, 21 de novembre de 2019