La reactivació industrial, eix principal de la Barcelona Industry Virtual Week

De el 3 a el 6 de novembre, Fira de Barcelona organitzarà, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona, la primera edició de la Barcelona Industry Virtual Week, un esdeveniment online que vol destacar el paper que la indústria 4.0, especialment la fabricació digital o la robòtica, tindrà en el nou model econòmic i social sorgit en la nova economia.

Aquesta nova proposta firal combinarà la celebració de webinars, taules rodones i sessions tècniques virtuals que comptaran amb la participació d’experts i proveïdors tecnològics de sectors industrials com la fabricació additiva, la màquina eina o l’automatització i la robòtica, entre d’altres, i trobades virtuals de negoci amb compradors internacionals de sectors de l’automoció, la indústria ferroviària, l’energia o l’aeronàutica.

Les sessions de la Barcelona Industry Virtual Week es desenvoluparan sota el nom d’Industrial Online Dialogues en els quals es duran a terme taules rodones centrades en la indústria digital, la fabricació digital i la robòtica amb la presència d’empreses líders en aquests camps.

La directora de la Unitat de Negoci de Química i Ciències de la Vida de Fira de Barcelona, ​​Pilar Navarro, assenyala que “la Barcelona Industry Virtual Week té l’objectiu de fomentar la indústria 4.0 com a finestra d’oportunitat i de reactivació de la indústria en una conjuntura tan especial derivada del repte que implica la transformació econòmica i social”.

Durant el primer dia, les sessions se centraran en radiografiar l’estat de la indústria i com l’actual situació està provocant una transformació a tots els nivells. S’abordaran els canvis que s’estan fent en la fabricació, els nous models de negocis que estan sorgint, o canvis en les formes d’atenció a client, entre d’altres. El segon dia es focalitzarà en la fabricació flexible, amb especial atenció a la màquina-eina i la impressió 3D. Mentre que els últims avenços de robòtica aplicada a la indústria seran els protagonistes de la tercera jornada de l’esdeveniment.

El programa de seminaris i ponències es completarà el dia 6 de novembre amb la Conferència d’Automoció de la Mediterrània que organitza ASCAME, l’Associació de Cambres de Comerç de la Mediterrània. Sota el títol “Una mirada cap al futur”, les jornades debatran com la regió mediterrània pot convertir-se en un hub de el sector de l’automoció i una plataforma industrial, comercial i logística mundial.

A més de la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​la Barcelona Industry Virtual Week també compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través d’Acció i del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme que valoren la seva vessant pràctica d’interacció i implementació en el mercat.

Networking internacional
D’altra banda, les trobades entre compradors internacionals contribuiran a fomentar el comerç entre diferents àrees geogràfiques, generar networking, i analitzar noves oportunitats de negoci. Aquestes reunions professionals es realitzaran en format virtual durant les tardes dels tres primers dies de l’esdeveniment amb la participació de compradors de països com Espanya, Alemanya, Itàlia, el Marroc, Suècia, Noruega, Dinamarca, República Txeca o Bèlgica.

La Barcelona Industry Virtual Week anticipa part dels continguts de la propera edició de INDUSTRY From Needs to Solutions, esdeveniment que, de manera presencial, està previst que se celebri el 2021 juntament amb els salons Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast.

Eduard Pérez Moya – Albert Sas
93 233 21 66 – 23 78
eperezm@firabarcelona.comasas@firabarcelona.com