Fira de Barcelona rep l’UFI Operations & Services Award 2021

Fira de Barcelona ha estat guardonada amb l’Operations & Services Award 2021 que atorga la Global Association of the Exhibition Industry (UFI), l’associació que agrupa els principals operadors firals del món. El premi reconeix la versatilitat de la institució per a fer front a la crisi derivada de la Covid-19, el retorn a l’activitat amb nous models digitals i híbrids i la implementació d’innovadores mesures de seguretat, així com l’enfortiment de vincles amb la societat i el territori.

Amb aquest guardó, l’UFI reconeix les iniciatives implementades per Fira de Barcelona en col·laboració amb diferents entitats locals per a respondre al context de pandèmia i recuperar l’activitat amb un doble objectiu: impulsar la celebració d’esdeveniments a curt termini i establir solucions als desafiaments futurs aportant valor en un entorn post Covid.

En aquest sentit, el comitè avaluador de l’UFI ha distingit especialment els mecanismes de resposta davant la crisi sanitària duts a terme els últims mesos amb la instal·lació d’un gran centre de vacunació al recinte de Montjuïc i un hospital temporal al recinte de Gran Via, així com el desenvolupament, en col·laboració amb la consultora Aon i l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona, d’un protocol de seguretat antiCovid en els recintes firals, entre altres iniciatives.

En relació a les mesures per a garantir el retorn de l’activitat, s’ha valorat l’aplicació de la tecnologia per a reforçar la seguretat sanitària durant la celebració d’esdeveniments mitjançant solucions d’intel·ligència artificial de control d’aforaments i distància física, processos d’acreditació i accés 100% digitals, controls de temperatura, o reforç de la ventilació i renovació de l’aire en salons celebrats el 2020 com Biz Barcelona i Saló de l’Ocupació o el Food Hospitality and Gastronomy Fòrum; i l’impuls d’esdeveniments en format digital o híbrid, com Valmont Barcelona Bridal Fashion Week o Smart City Live.

L’Operations & Services Award 2021 també ha destacat la capacitat de Fira d’enfortir les relacions amb l’entorn i diverses entitats mitjançant la cessió del Palau 7 de Montjuïc per a l’acolliment de persones en situació vulnerable o la col·laboració amb l’ONG Nutrició Sense Fronteres per al repartiment d’aliments. Destaca així mateix la seva cooperació amb el teixit associatiu i proveïdors mitjançant l’intercanvi de coneixement i bones pràctiques en fòrums nacionals i internacionals.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha destacat que “aquest premi és un reconeixement a la capacitat d’adaptabilitat de Fira de Barcelona que, en un context tan advers com el que estem vivint, ha sabut reorientar-se i donar respostes àgils a les necessitats del moment tant de les empreses com de la societat, d’acord amb el nostre compromís social”.

Pel president del Grup de Treball d’Operacions i Serveis de la UFI, Stefan Eckert, “Fira de Barcelona ha presentat un escenari complex però realista de com organitzar esdeveniments sota les restriccions de la Covid-19. Es tracta d’un pla que pot ajudar a altres recintes i organitzadors en el camí de la represa de l’activitat”.

L’Operations & Services Award, que Fira ha rebut per quarta vegada (2010, 2012, 2014), se suma a altres guardons que l’UFI ha atorgat a la institució en els últims anys com Sustainable Development Award (2017), pel seu impuls d’iniciatives sostenibles, i l’Education Award (2016) pel seu programa de desenvolupament de talent internacional, entre d’altres.

Barcelona, 18 de maig de 2021

Premsa Fira de Barcelona
93 233 26 59
sbilurbina@firabarcelona.com