Caravaning 2021 amplia la seva oferta i prepara una edició de rècords

El Saló Internacional del Caravaning escalfa motors de la seva 35a edició ampliant el seu abast amb l’entrada de nous sectors, com els esports outdoor i les activitats a l’aire lliure, que complementaran una gran mostra de vehicles i novetats. D’aquesta manera, el certamen, que se celebrarà al recinte de Gran Via del 16 al 24 d’octubre, creix fins els 40.000m² de superfície neta expositiva i reforça el seu rol de líder a Espanya com a principal dinamitzador d’una industria en eclosió, alhora que s’adapta a l’estil de vida dels aficionats amb espais on l’aventura i els esports seran els grans protagonistes.

El Saló Internacional del Caravaning, organitzat per Fira de Barcelona, amb la col·laboració d’ASEICAR (Associació Espanyola de la Indústria i el Comerç del Caravàning) i GREMCAR (Gremi d’Empresaris de Caravàning de Catalunya), torna amb més força que mai obrint-se a nous sectors i continguts digitals per apropar-se a noves audiències. Sota la denominació “Inspiring adventures”, el certamen vol representar millor l´estil de vida lliure i aventurer incorporant per primer cop empreses i experiències dels esports outdoor per tal de captar més sectors i públics, augmentant així la seva comunitat.

En aquest sentit, el saló presentarà tant la seva oferta presencial com nous continguts digitals a través de 3 blocs temàtics: Caravaning Travels, on es mostraran les últimes novetats en vehicles; Caravaning Sports una nova àrea on tindran presència expositors vinculats als esports i a les activitats a l’exterior i Caravaning Adventures, una exposició amb espectaculars autocaravanes 4×4. Aquests espais comptaran amb la participació de les principals marques i importants empreses líders sectorials que oferiran els seus productes i serveis a través d’activitats experiencials i test de productes.

Segons el president de Caravaning, Ramon Nuez, “aquest nou posicionament ens permetrà continuar fent créixer la gran família del caravàning promovent aquest estil de vida més lliure i en contacte amb la natura, amb altres aficionats que comparteixen els nostres mateixos valors”.

De la seva banda, el director de l’esdeveniment, Josep Antoni Llopart, ha destacat que “volem continuar sent la comunitat de caravàning més gran del país, oferint continguts de qualitat i un gran saló amb les principals firmes de la indústria on els aficionats vinguin a viure una experiència única”.

Més gran que mai
El saló continuarà sent el gran aparador on les companyies expositores presentaran les seves últimes novetats en autocaravanes, campers, caravanes, tendes, remolcs tenda, cases de fusta, mòduls, accessoris o avancés, entre d’altres.

Pel que fa a les activitats, repetiran el Gastrovaning, amb propostes gastronòmiques dins de caravanes vintage; Carvaning Kids, l’espai pels més petits de la casa amb activitats lúdiques per a tots els gustos i el Travelvaning, el punt de trobada entre viatgers.

Per tal d’encabir tota aquesta oferta, el saló ocuparà més espai que mai i es traslladarà als pavellons 4, 5, 6 i 7 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. En total, la superfície expositiva creixerà fins els 40.000 m² nets, el que suposa un augment de 4.000m² respecte l’anterior convocatòria celebrada l’octubre de 2019.

Un moviment en expansió
Malgrat el fre que va suposar el confinament, en especial entre el març i l’abril de 2020, enguany el sector ha recuperat la tendència alcista dels últims temps. Així, segons dades d’ASEICAR, aquest mes de juny s’han matriculat 1.216 autocaravanes, és a dir, 78 més que en el mateix període de l’any passat, el que suposa un increment de gairebé un 7%. Pel que fa a les caravanes, les noves matriculacions han repuntat amb força,  concretament un 18,2%, passant de les 285 matriculades el juny de 2020 a les 337 d’aquest any.

Barcelona, 12 de juliol de 2021

Albert Sas Gimeno
932332378
asas@firabarcelona.com