Més de 60 divertides propostes per a famílies amb nens al Festival de la Infància

Les famílies amb nens de 0 a 12 anys que cerquin un esdeveniment nadalenc a Barcelona amb diversió assegurada no es poden perdre el Festival de la Infància, l’espai d’entreteniment infantil més veterà de Catalunya i un clàssic de les vacances de Nadal. Se celebra del 27 al 31 de desembre i omplirà 30.000m2 del recinte de Montjuïc amb més de 60 noves activitats lúdiques, esportives, creatives i culturals que fomenten també valors i hàbits de vida saludable.

Organitzat per Fira de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i produït per Evident Events, el Festival de la Infància estrena enguany un àrea específica de més de 2.600m2 amb activitats per a nadons i infants fins a 4 anys. La resta del palau 2 del recinte firal i la plaça de l’Univers s’omplirà de propostes dissenyades per al públic infantil de 4 a 12 anys, entre les quals hi haurà molt d’esport i activitat física, circuits d’aventura, tallers de cuina, manualitats, jocs de construcció, pintura, videojocs, experiències de realitat virtual, espectacles o inflables gegants. Per fer-ho possible, hi col·laboren més d’una vintena de marques i entitats.

La presidenta del Festival de la Infància, Núria Basi, recorda que “l’objectiu d’aquest esdeveniment nadalenc tan arrelat a la ciutat és oferir una proposta de lleure de qualitat que permeti gaudir d’un temps en família a través d’espectacles, jocs i diferents activitats lúdiques i educatives alhora”.

Circuits d’aventura, pista de patinatge i realitat virtual

Així, els infants podran posar a prova la seva destresa i equilibri en un circuit d’aventura amb torres i ponts connectats. També superar una divertida pista americana amb diferents obstacles o endinsar-se en un laberint enmig d’una selva on hauran d’aprendre a protegir les seves dades personals, evitant que la xarxa els enredi gràcies als consells de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades

Hi haurà, a més, un gran inflable amb forma de granja i tobogans gegants, uns singulars autoxocs a pedals fets amb pneumàtics reciclats, un circuit de bicicletes per aprendre les normes de circulació o la possibilitat de practicar el tir a cistella als maleters d’alguns Tesla. Altres imprescindibles esportius del Festival seran la pista de patinatge i el camp de futbol per fer partits de 3×3.

La creativitat serà un altre dels punts forts del saló. Els infants podran ajudar a construir les torres centrals de la Sagrada Família amb peces tridimensionals i fer manualitats en cartró inspirades en l’emblemàtica basílica de Gaudí. També hi haurà un camerino de maquillatge, tallers i manualitats, dibuix i pintura de quadres, un arbre dels desigs on deixar plasmats anhels per al nou any, bústies per enviar la carta als Reis Mags, i espais amb escenografies i titelles per inventar històries i jugar en un món de contes.

La tecnologia estarà també molt present amb diferents experiències immersives que proposa la Mobile World Capital. Cada nen es podrà generar un avatar amb el qual fer un tast de bombons virtual guiat pels Germans Roca a través d’unes ulleres de realitat virtual; fer un recorregut olfactiu pel metavers barceloní o viure i sentir una sessió de DJ. Per altra banda, es podran provar nous videjocs per a la Nintendo Switch com ara Super Mario Bros Wonder amb la Flor Meravella o Nintendo Switch Sports.

Al Festival també es podrà ser bomber o guàrdia urbana per un dia, aprendre els secrets per volar dins d’un túnel del vent, o cuinar receptes saludables acompanyats de la xef Carla Peyron.

Per la seva banda, la Federació Catalana d’Autisme portarà “L’espai de la calma”, un reducte de pau i serenitat enmig del Festival per descansar i passar una estona relaxada. Hi haurà elements sensorials, música tranquil.la i materials per pintar i jugar.

Espai Mini per a la primera infància

En aquesta edició, el Festival de la Infància crea l’espai Mini, amb jocs i activitats educatives adaptades per a nadons i infants de fins a 4 anys. Inclou “El jardí dels petits”, una ludoteca de racons i aprenentatge amb joc heurístic i simbòlic, piscina de boles, proves de memòria, i espais de psicomotricitat.

També, destaca “El Cau dels sentits”, un poblat amb nius de fusta, roba i materials de diferents textures, sons i olors per jugar a amargar-se i aprendre mitjançant l’experimentació sensorial. A més serà “Sensacional” la sorprenent experiència visual i sonora en què el terra esdevindrà una gran pantalla on es projectaran imatges per l’espai i els cossos dels participants. Els més menuts podran també circular amb cotxes d’època, de carreres, bombers, taxis, grues o camions pel circuit d’una ciutat a la seva mida. Per a la comoditat de les famílies, hi haurà una zona d’aparcament de cotxets de nadó i una sala de lactància.

Teatre, música i màgia a dos escenaris

Enguany, els espectacles per al públic familiar guanyen protagonisme amb un programa de 35 actuacions de dansa, titelles, conta-contes, música, cançons, teatre o màgia durant cinc dies a sobre de dos escenaris segons l’edat del públic.

Així, a l’escenari per als infants de 4 a 12 anys es podran veure les actuacions de “La Tresca i la Verdesca” i d’en Rikus amb ganes de gresca, entre d’altres. Pels qui els hi agradin les històries hi haurà les obres d’“Engruna Teatre” amb El secret de la detectiva Klaus i de la companyia “Menuda Buena Onda” amb Rodamons. I pels que prefereixin les sorpreses hi haurà espectacles de màgia amb Enric Magoo i el Mag Pol i el seu P@ssW0rd!, a més dels contes desexplicats amb “Vivim del cuento” i els relats tradicionals amb la Rosa Fité i els seus Pastorets.

D’altra banda, dins de l’espai Mini, hi haurà l’escenari infantil on es podrà veure la companyia de Roberto G. Alonso amb l’espectacle de dansa “Almazuela”, en Carles Cuberes i les seves cançons de butxaca; “Teatre al detall” amb la història del núvol gris, gras i gros; Rikus i Tina amb l’animació de les caixes de colors; “Fest’ho com vulguis” i els seus contes a sobre d’un tren; “Galiot Teatre” i les titelles del Patufet; i la companyia “Jomeloguisjomelo” amb contes i divertides aventures musicals.

Una app per millorar l’experiència de visita

Per ajudar a planificar la visita, hi ha disponible una app gratuïta que informarà, de forma actualitzada, d’aforaments i dels temps d’espera per a cada activitat. Igualment, permetrà consultar la programació i filtrar les propostes més adequades segons l’edat dels infants.

També hi haurà un espai de lliure ús per a pícnic amb taules per menjar i bancs per seure i una zona de restauració amb Foodtrucks.

El Festival de la Infància ocuparà el Palau 2 i la plaça de l’Univers del recinte firal de Montjuïc i es podrà accedir en dos torns a escollir: de matí (de 10h a 15h) o de tarda (de 17h a 21h) per regular l’afluència de públic. El preu de l’entrada individual és de 8 euros, mentre que el pack familiar (dos adults i dos nens) costarà 28 euros. Hi ha abonaments per a cada dia en torns de matí i tarda, així com descomptes per compra anticipada a través del web (www.festivalinfancia.com).

Barcelona, 13 de desembre de 2023

ACREDITACIONS DE PREMSA aquí

Imatges (edició 2022) aquí

Maria Dolors Herranz
Tel. 93 233 25 41
mdherranz@firabarcelona.com