El Festival de la Infància recorda els Jocs Olímpics amb més de 40 activitats lúdiques i esportives

El Festival de la Infància commemorarà els 30 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona amb més de 40 propostes lúdiques al voltant de diferents disciplines esportives, espectacles de música, màgia i teatre, i tot tipus d’activitats per a tota la família. Així, els nens i nenes que visitin el saló, que se celebra del 27 al 31 al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, podran practicar atletisme, bàsquet, futbol, ciclisme, escalada o skate, assistir a les actuacions de Dàmaris Gelabert, i divertir-se amb els Bombers de Barcelona o construint l’estel de la Sagrada Família.

Organitzat per Fira de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i produït per Evident Events, el Festival de la Infància viurà la seva 60a edició rememorant els Jocs Olímpics de Barcelona’92. Per fer-ho, ha organitzat un complet programa amb propostes esportives que, 30 anys després, faran reviure l’esperit olímpic entre els més petits de la casa.

Hi haurà partidets de futbol, organitzats pel RCD Espanyol; curses d’atletisme, d’obstacles i salts d’alçada; una piscina de boles on practicar natació sincronitzada; partits de bàsquet o de tennis, i, fins i tot, tir amb arc o una paret d’escalada, per als més intrèpids de la família. De la seva banda, el Servei Català de Trànsit ha creat un circuit urbà per a bicicleta per tal que els nens i nenes puguin posar a prova la seva habilitat.

A banda de les disciplines esportives tradicionals, també se n’oferiran de noves com el breakdance o el parkour, que s’estrenaran en competició als JJOO de París 2024, i d’altres, acabades d’estrenar, com l’skate, que es va convertir en olímpic als jocs de Tòquio. L’esport inclusiu també tindrà cabuda al certamen amb una activitat de vòlei assegut organitzada pel Museu Olímpic i de l’Esport. De la seva banda, Nintendo oferirà una experiència virtual d’e-sports amb el seu joc de simulació ‘Switch Sports’ que engloba diversos esports.

A més, s’organitzarà una gimcana per trobar els set Cobis amagats pel saló; un taller per pintar la mascota ideada per Javier Mariscal; un activitat per aprendre com s’alimenta un bon esportista, de la mà de la Fundació Ametller Origen; un espai per pintar la masia de Casa Tarradellas; o una fàbrica de titelles, entre d’altres propostes.

Dàmaris Gelabert, cap de cartell

A banda de l’esport, la cultura tornarà a tenir un paper fonamental en el programa del Festival de la Infància que ha preparat una vintena d’espectacles familiars, entre concerts, obres de teatre, i màgia. Destaca especialment la participació de Dàmaris Gelabert, amb el seu xou “Mou el cos”, on interpretarà un repertori basat en les seves cançons més populars i d’altres de noves que convidaran a ballar a tota la família. L’artista farà dues actuacions, el 27 de desembre, a les 11.30 i a les 18.30h.

L’escenari del Festival també acollirà altres actuacions, entre elles de La tresca i la verdesca, amb el muntatge ‘Zum’; el mag Enric Magoo, amb ‘L’últim il·lusionista; o el freestyler José Farreras, amb una demostració de tocs de pilota.

L’estel de la Sagrada Família

Per primera vegada, la Sagrada Família participa al Festival de la Infància i ho fa amb un taller que reprodueix un dels símbols més emblemàtics d’aquesta construcció: l’estel que corona la torre de la Mare de Déu. També hi seran presents els Bombers de Barcelona que exhibiran dos vehicles oberts als infants, a més de la patrulla canina i la unitat muntada de la Guàrdia Urbana.

El Festival de la Infància ocuparà la plaça de l’Univers i el Palau 2 del recinte de Montjuïc i s’hi podrà accedir en dos torns a escollir: de matí (de 9h a 16h) o de tarda (de 17h a 21h) per regular l’afluència de públic. Fins el proper 21 de desembre, el preu de l’entrada individual és de 6 euros, mentre que el pack familiar (dos adults i dos nens) costa 20 euros.

Barcelona, 13 de desembre de 2022

Gisela Rodríguez – Albert Sas Gimeno
Tel.  617.876.391 – 93 233 23 78
comunicacio@evidentevents.com
asas@firabarcelona.com